Június közepéig várják a pályázatokat a balatonfüredi Salvatore Quasimodo költőversenyre
Dátum: 2019. március 23., szombat, 7:33

Június 14-ig lehet pályázni a 27. balatonfüredi Salvatore Quasimodo költőversenyre. A díjátadót szeptemberben rendezik meg a Balaton parti városban - tájékoztatta az MTI-t a verseny szervezője.

Cserép László elmondta, hogy a jelentkezők két magyar nyelvű, kiadatlan művel pályázhatnak, mely nem nyert díjat korábbi irodalmi megmérettetéseken.

A költőverseny eddigi történetében mintegy tízezer pályamű érkezett, a díjazottak között szerepel mások mellett Határ Győző, Faludy György, Orbán Ottó, Gergely Ágnes, Marno János, Zalán Tibor és Tóth Krisztina - jegyezte meg.

Az idei díjátadó ünnepséget és nemzetközi költőtalálkozót szeptember 6-án rendezik meg Balatonfüreden, az elsődíjas költemény szerzője Salvatore Quasimodot ábrázoló bronzplakettet és pénzjutalmat kap.

A költőversennyel párhuzamosan az Írók Szakszervezete és a Balatonfüredi Salvatore Quasimodo Alapítvány meghívásos pályázatként meghirdeti a 15. Bertha Bulcsú Emlékdíjat is. A felkért írók a Balaton természeti és kulturális értékeiről készítenek irodalmi publicisztikát, amelyekből néhány, a díjazott versekkel együtt elhangzik majd a szeptemberi gálaesten - mondta a szervező.

Salvatore Quasimodo, olasz költő 1961-ben járt Balatonfüreden, a Tagore sétányon gyógyulásának emlékére emlékfát ültetett és versben fogalmazta meg a balatoni tájhoz, a fűződő érzéseit. Az ő tiszteletére rendezik meg 1992 óta évről évre a Quasimodo nemzetközi költőversenyt és költőtalálkozót.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„Fucsik azt mondta: Emberek, legyetek éberek! Én meg azt mondom: Éberek, legyetek emberek!
Szász János
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ