A költészet napja - Kihirdették a Nemzeti Levéltár irodalmi pályázatának győzteseit
Dátum: 2019. április 12., péntek, 11:10

Kihirdették a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) költészet napja alkalmából meghirdetett irodalmi pályázatának győzteseit - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

A pályázók feladata válaszlevél írása volt Márai Sándor 1982-ben kelt levelére, amelyet magyar-amerikai barátjához, Sziklay Andor íróhoz írt. A személyes hangvételű levélben az akkor már évtizedek óta emigrációban élő író világa kel életre, amint az éjszakai lámpa fénye mellett az irodalom csapóajtóján át "hazajár" találkozni a legnagyobb magyar költőkkel, írókkal.

A Válasz mindenkitől - Címzett: Márai Sándor elnevezésű felhívásra több mint száz pályamű érkezett, a legjobbakat egy szakmai zsűri választotta meg, amelynek Kiss Judit Ágnes író, költő; Simon Márton költő, slammer; és Wirth Imre költő, író volt a tagja.

Az első helyezett Demény Péter, a második Lajtos Nóra és Ráfi Anna Réka lett. Harmadik helyezettet nem hirdettek. A nyertesek pénzjutalmat, értékes ajándék- és könyvcsomagot kaptak. Az első helyezett emellett egy két napos kassai kirándulást is nyert, két belépővel a Márai Sándor Emlékszobába, ahol ingyenes tárlatvezetésen vehet részt - olvasható a levéltár közleményében.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
 
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
Aforizmák
„ Az életet csak előretekintve lehet élni, ám megérteni csak visszatekintve lehet."
Soren Kierkegaard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ