A Nagy Könyv első középdöntője
Dátum: 2005. november 23., szerda, 10:21
November 24-én, csütörtökön 20.05 perctől az m1-en követhetjük figyelemmel a Nagy Könyv játék első középdöntőjét.
                                Ekkor a  

                           
A kis herceg (Kód: 03)
                        A Pál utcai fiúk (Kód: 05) és a 
                        Micimackó (Kód: 10)

                               
versenyét láthatják.




Ez a három, az elődöntők során sikeresen szereplő regény küzd meg egymással a döntőbejutásért. A Micimackó a Tüskevárral, A kis herceg A Mester és Margaritá-val, A Pál utcai fiúk pedig az Egri csillagokkal folytatott filmes versengésből került ki győztesen.

Ez alkalommal is a nézők döntenek arról, melyik lesz az a regény, amelyet a döntőben üdvözölhetünk majd. Az első középdöntőhöz kapcsolódó voksolás már javában tart és november 24-én a televíziós műsorban ér véget. Az adásban felidézzük a kampányfilmeket, majd a regényekből felkészült, és művek köré szerveződő csapatok segítenek abban, hogy a választás kellően megalapozott legyen.

A csütörtöki adás végétől várjuk a

November 24-étől, az első középdöntő műsorának végétől már lehet szavazni a második középdöntőben szereplő regényekre. A december 1-én, csütörtökön, 20.05 perckor az m1-en kezdődő adásban az

                           1984 (Kód: 01)
                           az Abigél (Kód:06) és 
                          Az arany ember (Kód: 07)

kampányfilmjeit láthatják ismét a nézők. A tét itt is a döntőbejutás! Ezekre a regényekre a december 1-jei adás végéig lehet szavazni.

Emlékeztetőül a szavazási tudnivalók:

A regények kétjegyű kódját SMS-ben kell a 06-81-601-301-es telefonszámra elküldeni, vagy fel kell hívni ugyanezt a számot és a telefon billentyűin kell beütni a kódot. A hívás díja 120 Ft + áfa (30 Ft). A szavazásból befolyó bevételt a Nagy Könyv Programiroda a könyvtárak állománygyarapítására fordítja. (Telefonos ügyfélszolgálat: 06-1-413-3720.) SMS-ben és vezetékes telefonon keresztül egy telefonszámról több szavazat is beküldhető. Internetes szavazásnál egy regisztrált csak egyszer szavazhat. A szavazók között minden héten a 19 kötetes Magyar Nagylexikon mellett több értékes nyereményt is kisorsolunk!

Találjuk meg együtt Magyarország kedvenc könyvét!
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
Aforizmák
„ ...a békét leginkább az szolgálja, ha az utolsó szó az asszonyé."
Maugham
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ