Őszi irodalmi gála a Pesti Vigadóban
Dátum: 2019. november 11., hétfő, 6:54

Dobai Péter, Kalász Márton, Temesi Ferenc, Tornai József, Tóth Bálint és Károlyi Amy műveiből rendez előadóestet a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) irodalmi tagozata november 11-én, hétfőn a Pesti Vigadóban.

A rendezvényen Szarvas József, Bálint Márta, Trill Zsolt és Újhelyi Kinga színművészek előadásában hangzanak el a vers- és próza összeállítások. Emellett egy irodalmi beszélgetés is lesz Pécsi Györgyi irodalomtörténésszel, az MMA Kiadó ügyvezetőjével - olvasható az esemény meghívójában.

Az esten közreműködik Szecsődi Ferenc hegedűművész, Nagy Márta zongoraművész, Papp Viktor, a Zeneakadémia hallgatója, Kállay Katalin furulyaművész és a Sándorfalvi Kamarakórus Pópity Éva karnagy vezényletével.

A gálaműsort Mezey Katalin és Wiegmann Alfréd szerkesztette és rendezte. A belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
Aforizmák
„ Nehéz elhinni, hogy valaki igazat mond, ha tudjuk, hogy mi az ő helyében hazudnánk."
Henry Louis Mencken
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ