A világvégéről írt könyvet Müller Péter
Dátum: 2019. november 28., csütörtök, 8:19

Az emberiség legnagyobb félelméről, a válságról, a világvégéről szól Müller Péter új könyve - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

"Minél súlyosabb gond van, minél súlyosabb válság van, annál fontosabb a derű, az öröm, a nevetés és a humor. Mert az tudja a gondokat megoldani, a lelket felemelni" - mondta a Világvége!!! - Játék és vallomás címmel október közepén megjelent kötetről a szerző.

Arról beszélt, hogy a könyvet a lelke mélyén élő bohóc írta. Írás közben sokat nevetett, jókedvében írta a könyvet.

"Nem másokon kell röhögni, hanem saját magunkon" - mondta, hozzátéve, hogy a könyvet tulajdonképpen magáról írta, profetikus, jót akaró énjéről, aki meg akarja váltani a világot. "Derültem rajta, kifiguráztam magamat, bohócot csináltam saját magamból" - mondta a Noé bárkájának történetét feldolgozó kötetről.

Mint kiemelte, egy játékos könyvről van szó, szeretné megszólítani az emberekben a játékot, a vidámságot és a humort.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
 
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
Aforizmák
„ A közvéleményt meg lehet mérgezni, de csak olyan méreggel, amelyik ízlik neki."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ