Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Versünnepet
Dátum: 2020. február 26., szerda, 10:55

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Versünnepet, amelynek döntőjét a Költészet napjához kapcsolódóan április közepén tartanak.

A rendezvényt felvezető keddi sajtótájékoztatón Spányi Antal megyéspüspök arról beszélt, hogy a Székesfehérvári Egyházmegye a kezdetektől bekapcsolódott a tehetséggondozó programba, mert "a versek arról beszélnek, amit az ember magában érez, de nehezen tud megfogalmazni és szavakba önteni". A versünnepeken a fiatalok bebizonyítják mindezt, amikor a legnagyobb magyar költőktől hazaszeretetről, szerelemről, családról, természetről szavalnak, vagyis mindarról, ami az élethez hozzátartozik - vélekedett.

Cser-Palkovics András polgármester szerint a versünnep valóban egy ünnep, ahol a költészet, az irodalom, az emberi értékek, a közösség, a fiatalság kerül előtérbe. Mint mondta, Kubik Anna vezetésével a zsűri választ majd egy győztest, de valójában mindenki nyertes, aki részt vesz ezeken az alkalmakon.

Hagymásy András, a Fehérvár Médiacentrum ügyvezető igazgatója szerint a város 2010 óta lehetőséget ad a fiataloknak a versünneppel, közülük sokan élnek is vele, s a mai napig az irodalom közelében maradtak.

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a jelentkezők először válogatón vesznek részt, amelyet március 7-én a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban rendeznek meg. A döntőbe jutó tizenkét versenyzőt a Vörösmarty Színház színészei készítik fel, a finálét április 18-án a városháza dísztermében tartják.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„ ...a női ösztönök hamarabb találkoznak, és hamarabb jutnak egyezségre, mint a férfiak értelme."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ