Kárpát Körút néven indít felolvasósorozatot tavasszal a Fiatal Írók Szövetsége
Dátum: 2020. március 11., szerda, 16:58

Kárpát Körút néven indít felolvasósorozatot tavasszal a Fiatal Írók Szövetsége, a helyszínek között különböző székelyföldi és felvidéki célállomások szerepelnek - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A körút első részében Kovászna, Kézdivásárhely és Sepsiszentgyörgy oktatási intézményeibe, könyvtáraiba és kulturális tereibe látogat el a szervezet részéről André Ferenc, Borcsa Imola, Marcutio-Rácz Dóra, Seres Lili Hanna és Vajna Ádám. A felolvasósorozat célja az, hogy a székelyföldi és felvidéki műhelyek, irodalmárok, olvasók és a fiatal kortárs irodalom közötti kapcsolatot megerősítsék; továbbá, hogy segítséget nyújtsanak az irodalomolvasás iránt érdeklődők számára a publikációs felületeken való tájékozódásban, a pályakezdésben, illetve népszerűsítsék a fiatal szerzőket - olvasható a közleményben.

Mint írják, a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) hosszú idő óta jelen van a határon túli magyarság kulturális központjaiban, művelődési és oktatási intézményeiben.

A Kárpát Körút áprilisban Csíkszeredába, Gyergyószentmiklósra és Székelyudvarhelyre; májusban pedig Pozsonyba, Nyitrára és Révkomáromba látogat el. A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg - áll az összegzésben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„A szeretetnek tevékenynek kell lennie."
Bohumil Hrabal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ