Rendhagyó hangoskönyv készült Esterházy Péter születésének évfordulójára
Dátum: 2020. április 15., szerda, 11:13

Esterházy Péter (1950-2016) író születésének 70. évfordulója alkalmából rendhagyó hangoskönyvet tett közzé kedden a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) Facebook-oldalán, valamint Spotify- és YouTube-csatornáin.

Esterházy Péter Utazás a tizenhatos mélyére című, 2006-ban a Magvető Kiadónál megjelent regényét olvasták fel a PIM munkatársai, így emlékezve a 2016-ban elhunyt Kossuth-díjas író, publicista születésének évfordulójára - olvasható az MTI-hez elküldött keddi tájékoztatóban.

Elsősorban olyanokat kért fel az intézmény a kezdeményezéshez, akik ismerték, találkoztak vagy dolgoztak Esterházy Péterrel. A felkérésre 39 múzeumi kolléga, kézirat- és művészeti táros, múzeumpedagógus, irodalom-és művészettörténész vállalkozott, hogy egy-egy hosszabb-rövidebb részt felolvasva vegyenek részt a rendhagyó megemlékezésben.

Mint írják, olyan könyvet választottak, amely eddig még nem jelent meg hangoskönyv formájában. Az intézmény a Vakok és Gyengénlátók Szövetsége számára szeretné célzottan is elérhetővé tenni a regényt - írták a tájékoztatóban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
Aforizmák
„A kételkedés a bölcsesség kezdete."
René Descartes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ