Lutter Imrét választották a Magyar Versmondók Egyesülete elnökének
Dátum: 2020. július 1., szerda, 7:02

Lutter Imrét választották a Magyar Versmondók Egyesülete elnökének - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.


Egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül választotta meg Lutter Imrét a Magyar Versmondók Egyesülete elnökének a szervezet küldöttközgyűlése. Kiss László alapító-elnök 2019 decemberében hunyt el, akinek emlékét és küldetését szem előtt tartva folytatja a munkát a megújult elnökség. A testület elfogadta Lutter Imre következő öt évre vonatkozó stratégiáját is - olvasható a közleményben.

Mint írják, az egyesület új vezetésébe olyan művészek, szakemberek kerültek be, akik régebb óta segítik a szakmai munkát.

A Magyar Versmondók Egyesületének új alelnökei

Bakos-Kiss Gábor színművész, a Nemzeti Színház tagja és Takács Bence televíziós műsorvezető lettek. Az újra megválasztott alelnökök Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója; Szennik Éva televíziós szakember; Turczi István költő, író, műfordító.

A kommüniké emlékeztet arra, hogy az egyesület tagjai a következő években folytatják a Nemzeti Színházzal közösen szervezett Nemzeti VERSenyt, a több ezer általános iskolás részvételével zajló Regösök húrján vers- és prózamondó versenyt. Nagyobb volumenben valósul meg a társszervezőként vitt Bujtor István Filmfesztivál, a Latinovits Találkozó, a Radnóti Miklós-, a József Attila- és a Szabó Lőrinc-verseny. Két új népmesekönyvet is közreadnak a Versmondók Könyvtára sorozat részeként, a könyvfesztiválon mutatják be a Népmesék szóban, írásban, képben című tanulmánykötetet, és hamarosan megjelentetik Andrásfalvy Bertalan múlt század derekán rögzített és máig kiadatlan népmesegyűjteményét, hangzó melléklettel.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„ Aki viccnek tartja az életet, gondoljon a poénjára."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ