Az E-könyvtér programban 29 könyvkézirat jelenik meg
Dátum: 2020. október 19., hétfő, 15:09

A Petőfi Irodalmi Ügynökség Kárpát-Medencei Igazgatósága 18 kiadó 29 könyvkéziratának elektronikus formában történő megjelentetéséhez járul hozzá az E-könyvtér programban.

A programba 34 kiadó 133 művet ajánlott fel. Az értékelés eredményeként az igazgatóság 18 kiadó 29 könyvkéziratának elektronikus formában történő megjelentetéséhez járul hozzá kötetenként 500 ezer forinttal - közölte a Petőfi Irodalmi Ügynökség Kárpát-Medencei Igazgatóság pénteken az MTI-vel.

Mint írják, az Igazgatóság elkötelezett a magas szépirodalmi értékkel bíró kortárs magyar művek népszerűsítése mellett, ezért kiemelt figyelmet fordít a hazai és határon túli szerzők alkotásainak széles körű megismertetésére.

A tapasztalatok alapján a koronavírus járvány súlyosan érinti a magyar könyvpiacot, főként a kortárs magyar szerzők műveit kiadó kisebb vállalkozásokat. Éppen ezért a 2020 májusában indult E-könyvtér program középpontjába a minőségi magyar szépirodalmi kiadványokkal is foglalkozó kisebb kiadók kerültek. A programban a kiadók kortárs magyar szerzők alkotásainak elektronikus könyvben történő megjelentetésére vállalkozhattak.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„ Az egyik korszak oltárterítője a következő lábtörlője."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ