A magyar kultúra napja - Farkas Árpád író és költő előtt tiszteleg a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház
Dátum: 2021. január 20., szerda, 17:17

Farkas Árpád író, költő és műfordító életműve előtt tiszteleg a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, amely a magyar kultúra napja alkalmából a Kossuth-díjas sepsiszentgyörgyi író verseiből és prózai műveiből álló, Meg kellene bolondulni című előadást mutatja be - közölte szerdán a teátrum.

Az MTI bukaresti irodájához eljuttatott közlemény szerint a színészek által kiválasztott műveket Kolcsár József szerkesztette előadássá.

Farkas Árpád költészetét több irodalomtörténeti forrás is a székely ember természetéhez hasonlítja, amely szikár, szűkszavú, de határozott vonalvezetés jellemzi. Viszonylag keveset írt, mégis az egyik legmeghatározóbb erdélyi írónak tartják, aki mindenkor következetesen vállalta a nemzetiségi költő szerepét.

A színház előadásában a költő irodalmi és publicisztikai munkásságának valamennyi jellegzetes motívuma megjelenik a szülőföldről és a gyermekkorról szóló vallomásoktól a szerelem és a költői-emberi áldozatvállalás mámoráig, a táj és a lélek finoman összefonódó csendéleteitől az éles társadalomrajzig, a művészettel és színházzal kapcsolatos eszmefuttatásoktól az elmúlásról és a lét nagy kérdéseiről szóló elmélkedésekig.

A produkció elkészítésében, bemutatásában a társulat színészei mellett Bogdán Zsolt kolozsvári színművész és előadóművész is szerepet vállalt.

A produkció online bemutatója pénteken este 7 órától lesz látható ingyenesen a színház Facebook-oldalán.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„ ...inkább az értelmes poklot választom, mint a hülye paradicsomot."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ