Kihirdették a Vörösmarty-versünnep győzteseit
Dátum: 2021. március 9., kedd, 17:24

Kihirdették a Vörösmarty-versünnep győzteseit. A Vörösmarty-emlékév keretében megrendezett szavalóversenyre 6 és 18 év közötti iskolások jelentkezhettek - közölték a szervezők az MTI-vel.

A döntőben hattagú zsűri értékelte az online térben, élő kapcsolásban elhangzott szavalatokat. A döntősöknek két kötelező (Hymnus és A vén cigány), valamint egy szabadon választott Vörösmarty-művet kellett elszavalniuk - írja a közlemény.

A 6-12 évesek kategóriáját Gajdos Márta, a Jászboldogházi Mátyás Király Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója nyerte.

A 13-18 évesek korcsoportjában Baranyi Liána, a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium tanulója kapta az első díjat.

A zsűri által alapított és odaítélt külön elismeréseket, a Csongor- és Tünde-díjakat Kopcsa Bianka és Faller Marcell nyerte el.

A zsűri tagja volt L. Simon László író, országgyűlési képviselő; Bobory Zoltán költő, a Vörösmarty Társaság elnöke; Bakonyi István irodalomtörténész, Kelemen István színművész, Lutter Imre, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke és Rodics Eszter, a döntőnek helyet adó kápolnásnyéki Halász-kastély igazgatója - olvasható a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
Aforizmák
„ Az ember nem annyi, amennyi, hanem annyi, amennyi tőle kitelik."
Örkény István
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ