Közös Petőfi-projektet indít a közmédia és a PIM
Dátum: 2021. március 14., vasárnap, 17:52

Közös projektet indít a közmédia és a Petőfi Irodalmi Múzeum Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójához kapcsolódva - hangzott el a kezdeményezést bemutató online sajtótájékoztatón pénteken.

Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy 2023-ban ünnepeljük Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját. A kerek évfordulók mindig lehetőséget adnak megemlékezni a nagyjainkról és példaképekre van szükség ebben az értékvesztett világban - tette hozzá.

Galambos István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) program főigazgatója kiemelte: a közmédia fontos feladata az értékteremtés, a Petőfi-projekt pedig remek lehetőséget biztosít arra, hogy megszólítsák a lázadó, fiatal korosztályt, amely keresi az értékeket.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója kiemelte: a bicentenárium két évig fog tartani, 2022-ben és 2023-ban emlékeznek Petőfi Sándorra.

Mint mondta, Petőfi Sándor szimbóluma annak a korszaknak, amikor megteremtődött a magyar anyanyelvi kultúra, megszületett a modern magyar nemzet ennek minden konfliktusával együtt.

Közlése szerint a közmédiával közös kezdeményezés nem önmagában Petőfiről fog szólni, hanem Petőfiről és koráról, valamint "kicsit magunkról is", hogy miként "tudunk ebben a globális őrületben a normalitás szigeteként megmaradni a saját kultúránkban".

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy április 1-től közös irányítás alá kerül a Petőfi Rádió és a Petőfi TV, valamint a hozzájuk kapcsolódó online felületek, az új csatornaigazgató Béli Ádám lesz.

Béli Ádám arról beszélt, hogy Petőfi Sándor bár csak 26 évet élt, mégis korának meghatározó alakjává vált. Csinált színházat, kirobbantott forradalmat, szenvedélyesen harcolt a magyar szabadságért. Rövid életével kitörölhetetlen nyomot hagyott történelmi és kulturális emlékezetünkben, tetteivel példát mutathat a mostani fiataloknak is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
Aforizmák
„ Nem vagyok elég fiatal ahhoz, hogy mindent tudjak."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ