Március 31-ig lehet pályázni a Babits Mihály műfordítói ösztöndíjra
Dátum: 2021. március 14., vasárnap, 17:53

Március 31-ig lehet pályázni a Babits Mihály műfordítói ösztöndíjra - közölte a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázatra 1981. január 1-jét követően született, műfordítói tevékenységet végző alkotók jelentkezhetnek. Az ösztöndíj célja, hogy tehetséges fiatal műfordítókat segítsen a pályakezdésben.

Az ösztöndíj összege bruttó 200 ezer forint havonta. Az idei keretösszeg 9,6 millió forint, amelyből a kuratórium tetszőleges számú ösztöndíjast támogathat legfeljebb 6 hónapos időtartamra.

Korábbi Babits Mihály műfordítói ösztöndíjasok is pályázhatnak, amennyiben legfeljebb kétszer nyerték el az ösztöndíjat, és a korhatárnak megfelelnek - olvasható a közleményben, amely kitér arra is: a részletes pályázati felhívás a PIM oldalán (pim.hu) található.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
 
Aforizmák
„ A te szabadságod ott ér véget, ahol az én orrom kezdődik"
Angol közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ