Április 30-ig várják a jelentkezéseket a Nemzeti VERSenyre
Dátum: 2021. április 13., kedd, 13:22

Április 30-ig várják a jelentkezéseket a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete versmondó és versklipversenyére, a Nemzeti VERSenyre.


A versenyt hatodik éve hirdetik meg valamennyi korosztálynak, földrajzi megkötés nélkül, minden nem hivatásos magyar versmondó számára - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Lutter Imre előadóművész, producer, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, a VERSeny főszervezője elmondta: nemcsak a jelentkezők körében sikeres a verseny, hanem a közönség körében is népszerű, sok százezres a versmondások és a versklipek nézettsége.

Mint mondta, a versenynek három fordulója van. Az első két forduló online zajlik, a szakmai zsűri mellett a közönség is tovább juttathat versenyzőket. Először a versmondásukat veszik fel és küldik be a résztvevők, majd a középdöntőben egy versklippel, egy kisfilm feltöltésével versenyezhetnek.

Hozzátette: a harmadik fordulóba, az élő szuperdöntőbe, amelyet a Nemzeti Színházban rendeznek meg, 20-25-en juthatnak tovább.

Elmondta: a versenyre nevezni három verssel lehet, amelyek - nem magánkiadású - kötetben, antológiában vagy neves irodalmi - nyomtatott vagy online - folyóiratban megjelentek.

Kitért arra, hogy a verseny tematikája mindig az adott évhez kötődik, az idén egy versnek az újrakezdéshez kell kapcsolódnia, beleértve a nagy újrakezdések minden formáját és kapcsolódási pontját.

A másik vers egy klasszikus magyar költő szabadon választott verse - különös figyelemmel a száz éve született Pilinszky Jánosra -, a harmadik pedig egy kortárs magyar költő szabadon választott verse lehet.

Az első fordulóra a három közül bármelyik vers elmondását videón rögzítve kell beküldeni. Mint mondta, egy alkotás négy percnél nem lehet hosszabb. A kisvideókat a vers.hu oldalon keresztül várják április 30-ig.

A verseny védnöke Vidnyánszky Attila rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója.

A zsűri tagjai a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesületének művészei, szakemberei: Lutter Imre mellett Wiegmann Alfréd rendező, Bakos-Kiss Gábor és Szűcs Nelli színművész, valamint Szabó László kommunikációs szakember.

További információ a versenyről a www.vers.hu/nemzetiverseny-2021 oldalon és a Nemzeti Színház honlapján található meg.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
Aforizmák
„A nő akkor a legerősebb, ha gyöngeséggel vértezi fel magát."
George Sand
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ