Meghosszabbították a Mondj verset a nagyival! című szavalópályázatot
Dátum: 2021. szeptember 21., kedd, 9:58

Meghosszabbították a Mondj verset a nagyival! című szavalópályázatot, az új kiírás szerint az érdeklődők szeptember 26-ig jelentkezhetnek a videós megmérettetésre - tudatta az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája pénteken az MTI-vel.

Mint a közlemény felidézi, a közmédia Toldi Miklós legendás történetét életre keltő, 13 részes animációs produkciót készített egyedi, kézzel rajzolt technikával a Kecskemétfilm Kft. műhelyében. Jankovics Marcell utolsó rendezését a Duna Televízió közönsége láthatja először vasárnaptól. Az animációs sorozatban az egyes énekek részletgazdag képi világgal és aprólékosan kidolgozott karakterekkel elevenednek meg, a cselekményben maga a költő kalauzolja végig a nézőket.

A premier alkalmából az MTVA meghirdette a Mondj verset a nagyival! című pályázatot, amelyre unokák és nagyszülők közösen nyújthatnak be pályaművet videó formában. Az Arany-eposz egy szabadon választott részletének szavalásával Toldi-ajándékcsomagot nyerhetnek a legjobb felvételt beküldők, emellett esélyt kaphatnak, hogy a Duna Televízió Almárium című szolgáltató magazinműsorában szerepeljenek. A fődíj egy családi kikapcsolódás a taksonyfalvai Toldi Panzióban, ahol a pályázó nagyszülő és unoka mellett a szülők is eltölthetnek két éjszakát.

"Jankovics Marcell olyan mély művészi alázattal fogta meg a költeményt, hogy megmaradt a kulturális értéke és a mai generációk számára is fogyasztható, közel hozott feldolgozást láthatunk, az eredeti Arany szövegekkel. Az animációs sorozat ezáltal hidat tud képezni a nemzedékek között" - idézi az összegzés a Toldi-adaptáció jelentőségéről Medveczky Balázst, a Duna Televízió csatornaigazgatóját, aki hozzátette: "örömünkre szolgál, hogy a premier apropójából a fiatal és az idős korosztályt most egy közös felhívással tudjuk megszólítani. Bízunk benne, hogy olyan nívós pályaművek érkeznek, amelyek értéket képviselnek, és méltó módon őrzik meg a 19. századi magyar irodalom egyik legnagyobb alakjának emlékét".

Az MTVA célja a pályázattal a kulturális értékeink ápolása mellett a nemzedékek közti kapcsolatok szorosabbra fűzése. A felhívás részletei megtalálhatók a www.mediaklikk.hu weboldalon, amelyen a Toldihoz kapcsolódó további tartalmak és érdekességek is várják az érdeklődőket - áll az összegzésben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
Aforizmák
„ A probléma csak ennyi: művész tudsz-e maradni, miközben felnőtté válsz, mert minden gyermek művész."
Pablo Picasso
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ