A költészet napja - Irodalmi kavalkád az Akváriumban
Dátum: 2022. március 29., kedd, 18:42

Egynapos irodalmi kavalkáddal ünneplik a költészet napját április 10-én a fővárosi Akvárium Klubban és az előtte lévő téren.

Először szervez irodalmi fesztivált a Petőfi Kulturális Ügynökség, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és a POKET Zsebkönyvek; mindhárom szervezet célja az irodalom, az olvasás népszerűsítése. Erről szól az Irodalmi Kavalkád, amely Tamási Áron születésének 125., Nemes Nagy Ágnes születésének 100. évfordulójához kötődik - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Bár a rendezvény főképpen az irodalomra koncentrál, lesz koncert, gyermekprogram, színházi előadás, szabadtéri kiállítás, irodalmi beszélgetés, könyvbemutató és kézműves foglalkozás is. A POKET Zsebkönyvek negyedik születésnapját kvízzel és születésnapi esttel ünneplik a szervezők, akik több generációt megszólítva szeretnék megmutatni, hogy neves költőink, íróink műveinek ma is aktuális mondanivalója van.

A műsorfolyamban az Akvárium minden terme megtelik programokkal, többek között a Kolompos és az Aurevoir. zenekarból ismert Agócs Márton és Fejér Mihály koncertjével, a POKET új versantológiájának bemutatásával, a marosvásárhelyi Spectrum Színház és a Maros Táncegyüttes magyarországi bemutatójának számító Tamási-, valamint a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium előadásával.

A vendégek és előadók között lesz mások mellett Varró Dániel költő, Bogdán Zsolt színművész, Berecz András énekes-mesemondó, Rubold Ödön színművész vagy A Dal televíziós műsorból ismert finalisták: Tempfli Erik és Hegedűs Bori.

Az Irodalmi Kavalkád házigazdája Juhász Anna irodalmár és Vecsei H. Miklós színművész, író.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
Aforizmák
„ A közvéleményt meg lehet mérgezni, de csak olyan méreggel, amelyik ízlik neki."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ