A költészet napja - Szavalóverseny és kötetbemutató Zala megyében
Dátum: 2022. április 7., csütörtök, 17:12

Zala megyében felolvasóesteket és szavalóversenyt rendeznek a költészet napja alkalmából, valamint kötetbemutatóval és kulturális műsorral is készülnek az ünnepre.

A zalaegerszegi programsorozat már szerdán kezdetét veszi: Szálinger Balázs József Attila-díjas és Salvatore Quasimodo-emlékdíjas költővel a Deák kert irodalmi portál társszerkesztője beszélget a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban.

Április 11-én az Apáczai művelődési központban Sohonyai Attila kortárs költő Költői kérdések és válaszok című felolvasóestjére várják a közönséget.

Nagykanizsán József Attila születésnapján Nagy Gáspár (1949-2007) emlékére rendeznek vers- és prózamondó versenyt a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A találkozón Nagy Gáspár művei és kortárs költők versei hangzanak majd el.

Keszthelyen Hozz egy Kedvenc verset! címmel tettek közzé felhívást. A jelentkezők a szabadon választott - kortárs és klasszikus - költeményeket április 11-én a Balatoni Színház Simándy-termében szavalhatják el.

Gyenesdiáson csütörtökön Farkas Anett íróval találkozhat a községházán a közönség. Pénteken Szálinger Balázs tart előadást Petőfi: gyermek és rocksztár címmel a József Attila Művelődési Házban és Könyvtárban. Szombaton - ugyancsak a községházán - mutatják be a Gyenesdiási Antológia 5. kötetét - mondta el az MTI-nek Szabó Zsolt Szilveszter, a művelődési ház igazgatója.

A költészet napját 1964 óta ünnepeljük minden évben április 11-én, József Attila (1905-1937) születésének napján.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
 
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
Aforizmák
„ Mire az ember megöregszik, a gyertya többe kerül, mint a születésnapi torta."
Bob Hope
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ