Június 1-jéig lehet jelentkezni a PesText Fesztivál irodalmi pályázatára
Dátum: 2022. május 12., csütörtök, 16:32

Jeligés irodalmi pályázatot hirdetett Forrás/source hívószóval a PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál; a pályázatra június 1-jéig lehet jelentkezni.

A pályázatra kortárs szerzők magyar nyelvű műveit várják legfeljebb 6000 leütés terjedelemben, műfaji megkötése nincs, de egy szerző csak egy, másutt még nem publikált alkotással nevezhet - tájékoztatták a szervezők az MTI-t szerdán.

A pályázat zsűrizése két körben zajlik. Alapos előválogatást követően a legjobb tizenegy pályamű kerül az elismert szakemberekből álló főzsűri elé. Idén Cserna-Szabó András, Halász Rita és Bartis Attila dönt a szakmai díjról.

A shortlistre került írások közül egy elnyeri a zsűri fődíját, egy pedig közönségdíjat kap. Mindkét írást lefordítják angol nyelvre, valamint megjelenik a fesztivál zinjében is. A győztes szerzők bruttó 200-200 ezer forint jutalomban részesülnek és meghívást kapnak a PesText fesztiválra. Az írásokat a pestextpalyazat@gmail.com címre kell elküldeni FORRÁS/SOURCE tárgymegjelöléssel.

A világirodalmi fókuszú PesText irodalmi és kulturális fesztivált idén immár negyedik alkalommal rendezik meg szeptember 28. és október 1. között Budapesten a Magyar Irodalmi Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) szervezésében.

Az idei esemény kiemelt vendége lesz Vlagyimir Georgijevics Szorokin, a kortárs orosz irodalom egyik legizgalmasabb képviselője, A jég, a 23.000, A fehér négyzet és a Garin doktor szerzője.

Május 19-én a PesText előestek programja részeként az orosz szerző könyveiről, hatásáról és a kortárs irodalomról is tartanak beszélgetést M. Nagy Miklóssal és Totth Benedekkel. A programról részletek a Facebookon olvashatók - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
Aforizmák
„ Nem szívesen kötelezem el magam a Mennyország vagy a Pokol mellett, mert itt is, ott is vannak barátaim."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ