Kihirdették a 17. Janikovszky Éva meseíró pályázat győzteseit
Dátum: 2022. május 28., szombat, 19:30

Kihirdették pénteken a 17. Janikovszky Éva meseíró pályázat győzteseit Budapesten: első helyezést ért el Horánszky Emília Helka a 7-9 évesek, Megyesi Szofi a 11-13 évesek, Losonczi Máté Tamás pedig a 14-16 évesek kategóriájában - tudatta a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár pénteken az MTI-vel.

A felhívásra, melyet Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a Móra Kiadóval közösen, Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával hirdetett meg, 2022. március 11. és április 19. között lehetett magyarországi és határon túli településekről szabadon választott téma feldolgozásával pályázni - olvasható a közleményben.

Mint írják, a felhívásra idén összesen 458 pályázó műve érkezett. Az I. korcsoportban 7-9 évesek meséi vettek részt, ebből 149 érkezett. A II. korcsoport volt a legaktívabb, ahová 10-13 évesek pályázhattak, ide 247 pályamunka érkezett. A III. kategóriában, ahová a legnagyobbak, a 14-16 évesek alkotásai kerültek, 62 mű érkezett.

A tájékoztatás szerint a pályaműveket a könyvtár könyvtárosaiból álló előzsűri értékelte, és kiválasztotta azokat a meséket, amelyeket érdemesnek talált a szakmai zsűrihez való továbbításra. A szakmai zsűri tagjai ebben az évben Szepes Erika irodalomtörténész és Kertész Erzsi író volt, ők döntöttek a végleges díjazási sorrendről.

A nyerteseknek a díjakat a XVII. Janikovszky Éva meseíró pályázat támogatója és védnökei, Budapest Főváros Önkormányzata képviseletében, Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes, Janikovszky János, a Móra Kiadó vezérigazgatója és Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója adták át - áll az összegzésben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
Aforizmák
„ Semmi sem kelti bennünk annyira a végtelenség érzetét, mint a butaság."
Ödön Von Horváth
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ