Június 30-ig várják a nevezéseket a Margó-díjra
Dátum: 2022. május 28., szombat, 19:46

Az idén nyolcadik alkalommal keresi a legjobb első prózakötet szerzőjét a Margó Irodalmi Fesztivál; a Margó-díjra június 30-ig várják a nevezéseket.

A Margó-díj a kortárs irodalmat és az olvasást népszerűsíti, és legfőbb célja, hogy megmutassa a legerősebb pályakezdőket - olvasható a szervezők MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Mint írják, a nyertes a díjjal 500 ezer forintot, kiemelkedő mértékű kereskedelmi és médiatámogatást, valamint próbafordítást is kap.

Az előző évekhez hasonlóan a Bookline a Margó-díj kiemelt támogatójaként tízmillió forint értékű médiatámogatással járul hozzá a nyertes könyv népszerűsítéséhez. A díjazott a Könyves Magazinon - ahol a kiválasztás folyamata is nyomon követhető - egyéves tárcasorozatot indíthat.

A díjra minden olyan, magyar nyelvű szerző által jegyzett első prózakötet nevezhető, amely 2021. július 1. és 2022. június 30. között jelent, vagy jelenik meg és kereskedelmi forgalomba került. A könyvet a kiadó vagy a szerző nevezheti.

A beérkezett könyvekből a Könyves Magazin szerkesztőiből álló előzsűri választja ki a rövid listát, a győztesről ősszel dönt a szakmai zsűri.

A Margó-díjat 2022. októberében, az őszi Margó Irodalmi Fesztivál megnyitójával összekötött díjátadón veheti át az idei év legjobb elsőkötetes prózaművének szerzője.

A díjról a www.margofeszt.hu oldalon található meg további információ.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„ A paptól elvárják, hogy két lábon járó vasárnap legyen."
Samuel Butler
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ