Június közepén rendezik az Ünnepi Könyvhetet Veszprémben
Dátum: 2022. június 1., szerda, 17:03

Június 16. és 18. között rendezik Veszprémben az Ünnepi Könyvhetet, amelyen számos könyvbemutatóval, 11 könyvesbolt kínálatával és kísérőprogramokkal várják a közönséget.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere (FIDESZ-KDNP) a rendezvényt bemutató szerdai veszprémi sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a járványhelyzetet követően végre ismét teljes lehet a könyvhét programja.

Kilián László, a programot szervező Művészetek Háza szakmai igazgatóhelyettese elmondta, hogy a könyvesboltok a sétálóutcán felállított faházakban várják majd az érdeklődőket.

A programsorozat felvezetéseként június 13-án Sebő József Veszprém az irodalomban című kötetét Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója mutatja be a szerzővel beszélgetve.

A rendezvény első napján mutatják be Rónai Egon Halhatatlanok társulata című kötetét, amelyről a szerző és Szinetár Miklós rendező beszélgetnek. Ezt követi Péntek Imre Elpergő évek című önéletrajzi kötetének bemutatója, de megismerheti a közönség Tömöry Péter Címzetes szavak című művét, Géczi János Judith, avagy a baltás gyilkos felesége című alkotását, Rybár Olivér A Cholnoky-család története és Strenner József Veszprémi fák és bokrok című kötetét is.

A másnapi programban szerepel Kanyár Erika Gondolatkristályok, Sarusi Mihály Életszomj, Karády Anna Füredi gyermek, Korzenszky Richárd perjel Nyolcvan is talán, Csaba Lilla Holdtenger és palacsintavulkán, valamint Lukács Ildikó Esőcsepp keltette hullámok című könyvének bemutatója.

Szintén pénteken Bereményi Gézával hallhatnak beszélgetést az érdeklődők a Papírkutya kultúrbisztróban, és bemutatják Sebő József Veszprém az irodalomban, Gál Csaba Ellenszer, Virág Zoltán Nyelvi mozaikok és kulturális rezonanciák, valamint Móger Tímea Sajátfalu című kötetét is.

Szombaton a gyermekeknek szóló alkotások kerülnek a középpontba, M. Nyírő Mária A varázsmag szövetsége című könyvének bemutatóját múzeumpedagógiai foglalkozás is követi majd.

A könyvhét kísérőrendezvényeként kiállítás is nyílik Pintér István bélyeggyűjtő bélyegeiből június 17-én az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
 
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
Aforizmák
„ Azt mondották, hogy a múltat még Isten sem tudja megváltoztatni: a történetírók képesek rá, és talán ezért is tűri meg őket az Isten, mert e tekintetben hasznára lehetnek"
Samuel Butler
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ