Szarvas Ferenc a PesText írópályázat szakmai díjasa
Dátum: 2022. július 26., kedd, 9:49

Szarvas Ferenc Outsourcing című alkotása nyerte a szakmai díjat a PesText világirodalmi fesztivál idei, Forrás hívószóra kiírt irodalmi pályázatán a zsűri döntése alapján.

Idén kétszáznál is több anyag érkezett a PesText pályázatra. Az előzsűrizésnél a rövidprózák taroltak, de a legjobb tizenegybe néhány vers és kísérleti szöveg is bekerült. Az előválogatást követő főzsűrizést Halász Rita, Bartis Attila és Cserna-Szabó András végezte - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Az Outsourcing című írás, illetve a többi döntős mű elsőként a SZIFONline-on olvasható, hétfőtől augusztus 20-ig lehet szavazni arra, melyik pályázó nyerje a közönségdíjat (https://www.szifonline.hu/pestext/pestext-2022).

A szakmai és közönségdíjas alkotásokat lefordíttatják angolra, szerzőik bruttó 200-200 ezer forint jutalomban részesülnek és meghívást kapnak az idei PesText fesztiválra.

A világirodalmi fókuszú PesText ősszel negyedik alkalommal valósul meg Budapesten a Magyar Irodalmi Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) szervezésében. Az eseményt a tervek szerint szeptember 28-tól október 1-ig tartják.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„ Számomra az öregkor mindig tizenöt évvel több, mint amiben éppen vagyok."
Bernard M. Baruch
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ