Kihirdették az Álljon meg egy novellára! pályázat nyerteseit
Dátum: 2022. agusztus 18., csütörtök, 8:25

Kihirdették az Álljon meg egy novellára! pályázat győzteseit. A húsz legjobb művet augusztus közepétől az ország legforgalmasabb busz- és villamosmegállóiban olvashatják a járókelők, az egyik különdíjas alkotást pedig színpadra is állítják.

Fiatalkori szerelemről, mentális egészségről és a minőségi kapcsolatok megtartó erejéről szólnak a JCDecaux és a Magyar Telekom által közösen meghirdetett Álljon meg egy novellára! pályázat idei nyertes alkotásai - közölte a pályázat eredményét kommunikáló cég szerdán az MTI-vel.

A legjobb alkotásnak járó díjat Busch Péter Katalin című novellája érdemelte ki, a második helyezett Suszter Nóra Hatvanegy című műve, a harmadik Bíró Brigitta Natália Igazán koszosnak lenni című alkotása lett.

A Magyar Telekom által választott különdíjas Hegedűs Ágota Lepketangó című novellája, amelyet a szerző mellett a pályázat kiválasztott alkotói állíthatnak színpadra Garaczi László, Németh Gábor, Márton László és Szálinger Balázs mentorálásával.

A Rossmann Magyarország Kft. különdíját Lackó Gábor A megállóban című írása érdemelte ki.

Idén több mint 4000 pályaműből választotta ki a nyertes novellákat Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, Vecsei H. Miklós Junior Prima díjas színművész, Samu Tímea, a JCDecaux Hungary vezérigazgatója és Szabó Melinda, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

A 20 nyertes alkotásból a tavalyi évhez hasonlóan idén is podcastsorozat készült Balázsy Panna, Trokán Nóra és Vecsei H. Miklós előadásában.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
Aforizmák
„A nő akkor a legerősebb, ha gyöngeséggel vértezi fel magát."
George Sand
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ