Népszerű kortárs írók részvételével rendeznek ismét irodalmi fesztivált Pécsen
Dátum: 2022. szeptember 6., kedd, 15:16

Ismét megrendezik a tavaly hagyományteremtő célzattal útjára indított író-olvasó találkozókkal, beszélgetésekkel kiállításokkal és gyerekprogramokkal zajló PécsLIT irodalmi fesztivált a baranyai megyeszékhelyen szeptember 12. és 17. között.

A félszáz programot kínáló rendezvény a megyei feladatokat ellátó Csorba Győző Könyvtár és a pécsi Jelenkor folyóirat szervezésében valósul meg, azzal idén is igyekeznek minden korosztályt megszólítani - derül ki a bibliotéka MTI-hez eljuttatott közleményéből.

A fesztivál hat napja alatt délutánonként népszerű írókkal, művészekkel találkozhatnak az érdeklődők felolvasások, beszélgetések, író-olvasó találkozók keretében, míg délelőttönként az óvodásokat, iskolásokat várják egyebek mellett meseszerzők részvételével zajló programokon.

Az idei fesztivál programjai között kiemelt helyen szerepel a Bertók Lászlóra emlékező, Lázár Balázs Mocorgó vízcsepp című dokumentumdrámája alapján készült felolvasószínházi előadás. A darab bemutatója a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínházában lesz szeptember 14-én, a Kossuth-díjas költő halálának második évfordulóján.

A 2022-es - javarészt a pécsi Művészetek és Irodalom Házában és a Tudásközpontban programokat kínáló - PécsLIT vendégei között számos olyan szerző lesz jelen, akik a közelmúltban jelentkeztek új kötettel, így Pécsre érkezik mások mellett Tóth Krisztina, Závada Pál, Kustos Júlia, Háy János, Zalán Tibor, Vámos Miklós, Cserna-Szabó András is.

A fesztiválnak külföldi vendégei között Rike Reiniger Németországból, Primoz Repar Szlovéniából érkezik, míg a Cervantes Intézet is két eseménnyel lesz jelen a rendezvényen.

A PécsLIT köszönti az idén 20 éves Literát is, amely megalakulásakor az első online irodalmi portál volt Magyarországon.

A rendezvény részletes programsora megtalálható a pecslit.hu oldalon és a rendezvény Facebook-oldalán.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
Aforizmák
„ ...igazsága mindig annak van, akinek telik rá..."
Reymont
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ