Tóth Benedek Ernő nyerte a 7. Nemzeti VERSenyt
Dátum: 2022. október 12., szerda, 8:20

Tóth Benedek Ernő versmondó nyerte az egész hétvégén át tartó 7. Nemzeti VERSenyt a Nemzeti Színházban.

A Magyar Versmondók Egyesülete és a színház közös szervezésű programján nyolc hónapon át versengtek a jelentkezők, versmondással és megfilmesített versekkel. Az élő szuperdöntőt a helyszínen és a Facebookon is követhették a nézők - közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Versmondók Egyesülete.

A közlemény szerint a kétnapos, maratoni versmondás és a vetített versklipek hatalmas repertoárt kínáltak azoknak, akik követték a Nemzeti VERSeny élő döntőjét. Sokan választották az évfordulós költők közül Illyés Gyula és Nemes Nagy Ágnes verseit, de számos kortárs vers is elhangzott, sok esetben a nagyközönség számára kevésbé ismert költők remekei közül.

Az élőben látott produkciókat és a filmeket a Bakos-Kiss Gábor színművész, Barta Ágnes színművész, Lutter Imre előadóművész, költő, Szabó László kommunikációs szakember és Wiegmann Alfréd rendező alkotta zsűri értékelte.

Az abszolút győztes Tóth Benedek Ernő budapesti versenyző lett, aki Nemes Nagy Ágnes versének klipje mellett Szabó Lőrinc Ha itt maradt belőled egy sugár és Lázár Ervin A város megmentése című szerzeményét tolmácsolta.

A dobogó második fokára Horváth Péter lovasberényi, szintén visszatérő versenyző állhatott, aki Nemes Nagy Ágnes Ház a Marson című költeményét filmesítette meg, Gyóni Géza Csak egy éjszakára és Fövényi Sándor Hétköznapi lázadás című verseit mondta el.

A harmadik helyezett a 16 éves, ceglédi Sallai Dóra lett, ugyancsak Nemes Nagy Ágnestől választva verset a klipjéhez. A Betegség című versfilm mellett Ady Endre Megöltem egy pillangót és Endrész Alíz A jobb oldali ajtó című versét hallhatta tőle a közönség.

Versklipjéért különdíjban részesült az első helyezett, Tóth Benedek Ernő, valamint két határon túli versenyző: Deák Gellért Gedeon (Szászrégen, Románia) Ady Endre Emlékezés egy nyár-éjszakára és Galusz Áron (Zenta, Szerbia) Szabó Lőrinc Különbéke című versének feldolgozásáért. A versmondás különdíját vehette át Lázár Panna (Hévíz) és Sümeghy Laura (Szeged) - közölték a szervezők.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„Megmaradtam bohócnak. Ez sokkal magasabb pozíciót biztosít számomra, mint bármely politikusé."
Charlie Chaplin
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ