Gerencsér Anna nyerte a magyar széppróza napi novellaíró versenyt
Dátum: 2023. február 20., hétfő, 9:58

Gerencsér Anna író nyerte a Magyar Írószövetség magyar széppróza napi novellaíró versenyét.

A szombat este gálaest keretében lezajlott verseny alapjául szolgáló téma Jókai Mór A bűntárs című regényének címe volt. A gálán a verseny mellett koncertet és antológiabemutatót is tartottak - közölte Nemes Attila, a Magyar Írószövetség szóvivője vasárnap az MTI-vel.

A hagyományoknak megfelelően egy kalapból húzták ki a novellák alapjául szolgáló témát. Amíg a verseny résztvevői, Döme Barbara, Gerencsér Anna és Juhász Kristóf egy különteremben írta novelláját, a közönségnek bemutatták a magyar széppróza napjára megjelent Az év novellái 2023 antológiát, amelyben harmincöt szerző írásai szerepelnek.

A bemutatót követően a Tálas Áron trió és Szalóki Ági adott koncertet. Amíg a zsűri tanácskozott, Dányi Krisztián színművész felolvasta a versenyzők írásait. A zsűri tagja volt Mezey Katalin író, költő; Szilágyi-Nagy Ildikó író; Toót-Holló Tamás író, irodalomtörténész, a Magyar Nemzet főszerkesztője; Nagy Koppány Zsolt író, a 2018-as verseny győztese; Szentmártoni János költő, a Magyar Írószövetség elnökségi tagja.

A teltházas gálaest vendégeit Pataki András művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkár, valamint Erős Kinga, a Magyar Írószövetség elnöke köszöntötte.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
Aforizmák
„ A világ nagy emberei általában nem voltak nagy tudósok, a nagy tudósok pedig nem voltak nagy emberek."
Holmes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ