Vincze Ferenc kapja idén a Fiatal Írók Szövetségének Csáth Géza-díját
Dátum: 2023. szeptember 16., szombat, 11:41

Vincze Ferenc kapja idén a Fiatal Írók Szövetségének (FISZ) Csáth Géza-díját, a kitüntetést nyolcadjára adják át - tájékoztatta a szervezet az MTI-t szerdán.

Mint felidézik, a Csáth Géza-díjat a Fiatal Írók Szövetsége 2016-ban alapította adományokból, az elismerés kuratóriumát a FISZ-tábor nulladik napjának résztvevői alkotják. A kitüntetést idén szeptember 15-én, pénteken adják át a budapesti Bajza utcai épületben, és ahogyan az eddigi években szokás volt, úgy idén Vincze Ferenc is az Oltalom Karitatív Egyesületnek adományozza a díjjal járó jutalmat - emeli ki a FISZ közleményében.

Az érdeklődők a díjátadó előtt 19 órától kerekasztal-beszélgetésen vehetnek részt. A FISZ25 programsorozat nyitóalkalmán Hansági Ágnes irodalomtörténész beszélget Kollár Árpád íróval, költővel, a szervezet korábbi elnökével.

A Fiatal Írók Szövetsége közleményében hangsúlyozza, hogy Vincze Ferenc folyóiratfőszerkesztői, könyvkiadói, irodalomszervezői, egyetemi oktatói tevékenysége néha már-már elfeledteti, hogy nem utolsósorban író is. A FISZ a Csáth Géza-díj idei odaítélésével erre hívja fel a figyelmet, kiemelve, hogy már létezik, és folyamatosan gyarapodik egy jelentékeny életmű, amelyet bátran nevezhetünk közép-európainak, hiszen Vincze Ferenc művei párbeszédbe lépnek az osztrák Cristoph Ransmayr, Esterházy Péter, Bodor Ádám vagy éppen a román Florin Lazarescu írásaival. Vincze Ferenc író, műfordító, irodalomtörténész 1979-ben született Marosvásárhelyen, 1989-től Magyarországon él.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
Aforizmák
„ Az ember nem annyi, amennyi, hanem annyi, amennyi tőle kitelik."
Örkény István
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ