A Nagy Könyv jelenti: Még három nap…
Dátum: 2005. december 13., kedd, 10:01
Három nap múlva, december 15-én, csütörtökön, 20.05 perckor az m1-en követhetik figyelemmel az érdeklődők A Nagy Könyv Döntőjét, azaz a legkedvesebb három regény végső küzdelmét a győzelemért. A műsor szerkesztői elegáns gálaműsorral készülnek a játék tíz hónapot átívelő időszakának lezárására, amely alatt a részt vevők már bizonyították, az olvasás mégsem ment ki a divatból.

A top12-es listára bejutott regények képviseletében, a több mint száz meghívott vendég között nem csak a kampányfilmek arcai lesznek jelen, de a korábbi filmes feldolgozások szereplői és a top100-as listára bekerült kortárs magyar írók is. A másfél órás élő műsor a budapesti helyszín mellett a kecskeméti és a pécsi Megyei Könyvtárból jelentkezik majd. A döntőben a következő három regény mérkőzik meg egymással A Nagy Könyv címért:

A Pál utcai fiúk (kód: 05)
Abigél (kód: 06)
Egri csillagok (kód: 08)

Szavazni december 10-étől az adás végéig lehet. Az internetes szavazás a műsor kezdetével lezárul.

Szavazáskor SMS-ben a regények kétjegyű kódját kell a 06-81-601-301-es telefonszámra elküldeni, vagy fel kell hívni ugyanezt a számot és a telefon billentyűin kell beütni a kódot. A hívás díja bruttó 150 Ft. A szavazásból befolyó bevételt a Nagy Könyv Programiroda a könyvtárak állománygyarapítására fordítja. (Telefonos ügyfélszolgálat: 06-1-413-3720.)
A telefonos és internetes szavazók között egy bőrkötéses Magyar Nagylexikon sorozat mellett több értékes nyereményt is kisorsolunk!

A könyvtárak nagy része kivételes, meghosszabbított nyitva tartással várja a szavazókat és drukkereket az adás estéjén a Nyitott könyvtárakkal A Nagy Könyvért akció keretében!

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
Aforizmák
„ A ráncoknak csak a mosoly helyét lenne szabad mutatniuk. "
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ