Átjáró Találkozások
Dátum: 2006. január 19., csütörtök, 17:40
A fantasztikus magazin- és könyvkiadás szereplőivel, írókkal, műfordítókkal és szerkesztőkkel találkozhatnak az olvasók a Magyar Kultúra Napján, vasárnap a budapesti Millenáris Parkban - tájékoztattak a szervezők.

Az Átjáró Találkozások című rendezvényen, a Millenáris Park Fogadójában az idei könyvkiadási tervekről hallhatnak az érdeklődők, egyúttal megismerkedhetnek az irodalmi műhelyek tevékenységével, a műfordítás nehézségeivel. A rajongók több mint harminc íróval dedikáltathatják könyveiket.

A rendezvényen az olvasók megtudhatják, milyen könyvújdonságok várhatók 2006-ban a sci-fi és fantasy könyvek terén, sőt személyesen is javasolhatnak kiadásra érdemes külföldi szerzőket kedvenc kiadóiknak.

A kiadói tájékoztatók mellett számos irodalmi műhely tart előadást nem utolsósorban a kezdő írók számára.

Az igényes köteteivel előrukkoló Agave kiadó műfordítóival érkezik a találkozóra, akik a műfordítás kulisszatitkairól tartanak előadást. Bemutatkozik a Cherubion kiadó Ammerúnia és a Deltavison Delta irodalmi műhelye; a Graal Könyvek Kiadó Mysterious Universe sorozatának szerzői az űropera jellegzetességeiről mesélnek majd; a Cohors Scriptórium tagjai írástechnikai észrevételeiket osztják meg a hallgatókkal.

A könyvkiadást reprezentáló cégek mellett jelen lesznek a hazai fantasztikus irodalmi magazinok. A Roham című ingyenes kiadvány szerkesztői a kiadványuk mögött álló filozófiáról beszélnek; az Új Galaxis szerkesztője a magazin terveit tárja fel; az újra megjelenő Galaktika szerkesztője a hozzájuk érkező novellák tipikus hibáiról és a megjelenési lehetőségekről szól majd.

A rendezvényre egy másik művészeti ágat, a fantasztikus képregények kiadóit is meghívták; jelen lesz az ADOC-Semic, a Dragon Rouge Kiadó, a Magyar Képregény Akadémia, a Míves Céh Kiadó és a Vad Virágok Könyvműhely.

 Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„ Ha kivágtad az utolsó fát és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni arra, hogy a pénzt nem lehet megenni."
Indán közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ