Januárban nyit a Kilincs
Dátum: 2006. január 24., kedd, 10:21
Január végén új irodalmi folyóirat indul Kilincs címen. Az első számban többek között eddig közöletlen versek is napvilágot látnak Erdély Miklós tollából. Az induló lapban Erdély Miklós versei mellett az Erdély-család többi tagja is képviselteti magát: Erdély György egy verssel, Erdély Dániel egy, a legutóbbi kiállításával kapcsolatos beszélgetéssel. A folyóiratot Szenes Zsuzsa illusztrációi díszítik.
Az első számban többek között olvashatjuk még Nick Cave esszéjét a szerelmi dalról, Terebess Gábor haibun-útinaplóját, kortárs finn költők verseit, verseket Röhrig Géza, Mechwart Gábor, Salzkammer Judit, Nemes Z. Márió, és Lukáts János tollából, valamint kritikákat Nádas Péter, Terebess Gábor, Gerevich András és Tarbay Dávid köteteiről. A folyóirat bemutatója január 31-én, 19 órakor lesz a Tranzit Art Caféban (Kosztolányi Dezső tér), ahol lehetőség lesz az első szám megvásárlására és az előfizetésre is.

További információ: kilincsfolyoirat@gmail.com.

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
 
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
Aforizmák
„A halottak nemcsak azért halottak, mert megszűntek jelen lenni; akkor halottak, ha nem hatnak ránk."
Rainer Maria Rilke
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ