Hírek
Megjelent a Képes Kiadó gondozásában Rejtő Jenő-Korcsmáros Pál: A tizennégy karátos autó című képregényalbum felújított változata. A több, mint negyven éves, eredeti tusrajzok mára megsárgultak, néhol hiányossá váltak. Ezeket összegyűjtötték, digitális úton retusálták, s a történeteket most már színes, átdolgozott, kiegészített kiadásban tárják az olvasók elé.
Hírek
A Der Spiegel szerint a drámaíró nem udvarias beszédet mondott a Nobel-díj átvételekor – a manapság már csak politikával, szélsőbalos közírással foglalkozó Pinter nem sokat cicózott –, hanem nekiment Amerikának.
Hírek
József Attila-konferencia Miskolcon. Hat-hét éve. Interjút készítek Beney Zsuzsával. Tudom, hogy a helyi lap hétvégi mellékletben sincs hely rá, de beszélgetés közben egyre erősebb a kísértés bennem, hogy még megkérjem, beszéljen arról a József Attila-versről, amely mostanában foglalkoztatja. Kockázatos a felvetés, hiszen a konferencia már ebédel, zaj van. Beney Zsuzsa azonban szívesen beszél, talán szívesebben is, mint a "miként változott az elmúlt évtizedek József Attila-képe" témáról.
Hírek
2005. november 24-én, csütörtökön 18-órakor a budapesti Olasz Kultúrintézet és budapesti Dante Alighieri Társaság szervezésében kerekasztal-beszélgetés lesz. Ennek során bemutatják Fried Ilona Emlékek városa. Fiume című kötetének olasz nyelvű változatát.
Hírek
Újabb magyar klasszikussal bővült A Nagy Könyv középdöntőseinek száma; a múlt héten lezárult szavazás alapján 1552 szavazat különbséggel Az arany ember jutott tovább a Száz év magány című regénnyel szemben. Az utolsó elődöntő voksai alapján teljes lett a lista, a középdöntőbe jutott hat regény már biztosan harcba szállhat „A Nagy Könyv” címért, de a december eleji vigaszágas szavazással még bármelyik kiesett mű esélyt kap a továbbjutásra a TOP12-ből!
Hírek
Egy hely még kiadó a középdöntőben. Kérdés, hogy Az arany ember vagy a Száz év magány foglalja el? Ezen a héten, szombaton délután négy óráig lehet szavazni az utolsó elődöntőben versengő regényekre, illetve versenyfilmekre: Az arany emberre (Kód: 07) és a Száz év magányra (Kód: 11). A nézők és olvasók telefonon, SMS-ben és az interneten (www.anagykonyv.hu) voksolhatnak.
Hírek
Két hete indult el a Nyitott Könyvműhely Kiadó új művészi képregény-sorozata, az Art Comix, amelynek első kötete Dino Buzatti: Szerelem utolsó látásra című képes poémája, amelyben Orpheusz és Eurüdiké mitikus szerelmi története elevenedik meg.
Hírek
A Horizont Kutató Intézet bemutatja:
Hírek
Az Óbudán, a már nem létező Nád utcában napvilágott látott Hollós Korvin Lajos születésének 100. évfordulója alkalmából a Széphalom Könyvmûhely újra kiadta a próza- és drámaíró, költő Óbudai búcsú című könyvét.
Hírek
2005. december 15-én, csütörtökön 18-órakor rendezik meg a Műcsarnok előadótermében a Lettre téli számának bemutatóját. A felkért közreműködők: Balla Zsófia, Bíró András, Darvasi László és Szöllősi Adrienne. A Scolar Kiadó a helyszínen a Lettre-olvasók számára kedvezményesen kínálja könyveit.
Hírek
November 24-én, csütörtökön 20.05 perctől az m1-en követhetjük figyelemmel a Nagy Könyv játék első középdöntőjét.
Hírek
2005. november 22-én, kedden 18 órakor, a szegedi Kisszínház Előcsarnokában lesz Egressy Zoltán Portugál című, nyolc drámát tartalmazó kötetének a bemutatója.
Hírek
Az idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Szláv Tanszékének cseh szakja. Ebből az alkalomból a tanszék és a Cseh Centrum egy kétnapos rendezvénysorozatot szervez, melynek központjában „Az otthoni és külföldi bohemisztika aktuális kérdései” című tudományos konferencia áll, amelyre minden volt diákot, barátot és érdeklődőt szeretettel várunk.
Hírek
November 4-én, pénteken délután öt órakor az elődöntők utolsó premiervetítésére invitáljuk az érdeklődőket az Alexandra Könyvesház Panoráma Termébe (Budapest, V. kerület, Nyugati tér 7.) Szeretettel várunk mindenkit, aki még a szombati televíziós adás előtt szeretné látni Az arany ember és a Száz év magány versenyfilmjeit, illetve szívesen megismerkedne, beszélgetne a filmek alkotóival. Lévai Balázs vendégei lesznek: Udvaros Dorottya és Kulka János, Gárdos Péter rendező, ifj. Seregi László operatőr, Székács Vera irodalmi szakértő.
Hírek
Október 28-án, pénteken délután öt órakor ismét premier előtti vetítésre invitáljuk az érdeklődőket az Alexandra Könyvesház Panoráma Termébe (Budapest, V. kerület, Nyugati tér 7.) Szeretettel várunk mindenkit, aki még a szombati televíziós adás előtt szeretné látni az Abigél valamint a Harry Potter és a bölcsek köve versenyfilmjeit, illetve szívesen megismerkedne, beszélgetne a filmek alkotóival. Lévai Balázs vendégei lesznek: Szántó Dávid alias Harry Potter, Silló Sándor a film rendezője, Szederkényi Júlia, az Abigél című kampányfilm rendezője és azt est díszvendége Szabó Magda írónő.
Hírek
Az Egri csillagokról készülő film forgatása nyolc napig tartott. A munka Budapesten kezdődött, majd a stáb Seres Tamás rendező vezényletével Egerbe helyezte át székhelyét, s a forgatás az egri várban folytatódott. A felvételt alapos helyszíni szemle előzte meg.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
Aforizmák
„ Az ember, ha állat – rosszabb az állatnál."
Rabindranath Tagore
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ