Hírek

Irodalmi pályázatot hirdetett ifjúsági regények írására a környezetvédelem, a klímaváltozás és az aktív turizmus témájában az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda és a Magyar Írószövetség.

Hírek

Szőcs Géza halálával óriási veszteség érte a magyar szellemi életet - mondta el Elekes Botond, az Uránia Nemzeti Filmszínház ügyvezető igazgatója, Szőcs Géza egykori államtitkári kabinetfőnöke pénteken az MTI-nek a Kossuth-, Babérkoszorú- és József Attila-díjas költőre, íróra, újságíróra, kultúrpolitikusra emlékezve.

Hírek

Elhunyt életének 68. évében Szőcs Géza Kossuth- és József Attila-díjas író, költő, újságíró - közölte közösségi oldalán a Magyar PEN Club, amelynek 2011 óta az elnöke volt.

Hírek

Hosszan tartó súlyos betegség után szerdára virradóra elhunyt Szalai Attila író, műfordító, újságíró, diplomata, polonista, kulturális programszervező - tájékoztatta az MTI-t a család.

Hírek

Átadták a 2020-as Déry-díjakat hétfőn Budapesten. Az elismerésben idén Babarczy Eszter, Bartók Imre, Ottilie Mulzet, Polgár Anikó és Csehy Zoltán részesült.

Hírek

A Petőfi Irodalmi Ügynökség Kárpát-Medencei Igazgatósága 18 kiadó 29 könyvkéziratának elektronikus formában történő megjelentetéséhez járul hozzá az E-könyvtér programban.

Hírek

A magyar népmese napján, Benedek Elek születésnapján mutatta be a Népmesék szóban, írásban, képben című tanulmánykötetet szerdán a Magyar Versmondók Egyesülete Budapesten.

Hírek

Szeptember 24-én, csütörtökön 14 óra 30 perckor vesznek végső búcsút Bertók László Kossuth-díjas magyar írótól, költőtől, a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) alapító tagjától a Pécsi Központi Temető díszterén - közölte a Jelenkor folyóirat.

Hírek

Ötödik alkalommal adja át a Csáth Géza-díjat a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) szeptember 25-én, pénteken Budapesten. A díjátadót követően az író életére és műveire reflektáló pop-up kiállítást nézhetnek meg az érdeklődők a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM).

Hírek

Életének 85. évében, hétfőn váratlanul elhunyt Bertók László Kossuth-díjas magyar író, költő, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja - közölte kedden a honlapján a Jelenkor folyóirat, amelynek 1999-től főmunkatársa volt.

Hírek

Életének 93. évében elhunyt Kolozsváron Szőcs István író, szerkesztő, művelődéstörténész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja - közölte pénteken az MMA az MTI-vel.

Hírek

Kétszázharminc éve, 1790. augusztus 8-án született a Himnusz költője, Kölcsey Ferenc. Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja:

Hírek

Balatonszárszó, Csukás István második otthona, a díszpolgárság és a róla elnevezett színház után szoborral tiszteleg az író előtt - hangzott el az idén elhunyt Kossuth-díjas művész tiszteletére rendezett emléknap szoboravató ünnepségén szombaton.

Hírek

Szőcs Géza kivételes tehetségű költő volt, aki tálentumait élete során megőrizte, gyarapította, nagyhatású verseskönyvek sokaságában tette közkinccsé - olvasható a FISZ Facebook-oldalán pénteken közzétett megemlékezésben.

Hírek

Pályatársai, tisztelői búcsúznak a csütörtökön elhunyt Szőcs Géza Kossuth- és József Attila-díjas író, költő, újságírótól, korábbi kultúráért felelős államtitkártól.

Hírek

Online rendezik meg november 12. és 15. között a 26. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásárt, amelyen az erdélyi magyar irodalomra, az erdélyi magyar könyvekre kerül a hangsúly - közölték csütörtökön a szervezők.

Hírek

Nyolcvanhat éves korában elhunyt Kótyuk István kárpátaljai magyar költő, műfordító és tanár - jelentette a mukachevo.net munkácsi hírportál hétfő este.

Hírek

A magyarság legkiválóbb versmondóit, verséneklőit kívánja felkutatni a Gyurkovics Tibor Kárpát-medencei vers- és prózamondó és verséneklő verseny, amelyre november 1-jétől nevezhetnek az érdeklődők.

Hírek

Online Sofi Oksanen, Jonas Jonasson, Stefan Ahnhem és Wu Ming-yi, személyesen Háy János, Nyáry Krisztián, Závada Pál és Bereményi Géza is vendége lesz október 15. és 18. között a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárnak a Várkert Bazárban.

Hírek

Nemes Z. Márió költő, kritikus, performer, esztéta, a hungarofuturista mozgalom ismert alakja kapja idén a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) 2020-as Csáth Géza-díját - közölte a szervezet az MTI-vel szerdán.

Hírek

Átadták a Quasimodo költőverseny díjait Balatonfüreden: az emlékdíjat Lövétei Lázár László "Melyik Nap alatt?" című versével, a különdíjat Zsávolya Zoltán Munkacímre című versével nyerte el, a Debrecen városa által felajánlott Térey-díjat pedig Garaczi László az In Cauda Venenum című versével érdemelte ki.

Hírek

Csütörtökön kezdődik Balatonfüreden a Quasimodo költőverseny és irodalmi fesztivál, amelynek programjait idén szabadtéren rendezik meg.


Hírek

Online Sofi Oksanen, Jonas Jonasson, Stefan Ahnhem és Wu Ming-yi, személyesen mások mellett Háy János, Nyáry Krisztián, Závada Pál és Bereményi Géza is ott lesz a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron október 15-18. között a Várkert Bazárban.

Hírek

A Tokaji Írótáborban adták át a Magyar Írószövetség idei Debüt-díjait; az elismerést három fiatal szerző vehetett át: Bék Timúr költő, Vöröskéry Dóra prózaíró és Smid Róbert irodalomtörténész.

Hírek

Új irodalmi fesztivált indít útjára a Magyar Írószövetség, a Dióhéj Irodalmi Találkozó neves írók, költők, zenészek és zenekarok részvételével augusztus 15-én kezdődik Diósjenőn - közölte a Magyar Írószövetség hétfőn az MTI-vel.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„ Túlságosan okosnak lenni szinte már illetlenség"
Gorkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ