BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek
November 4-én, pénteken délután öt órakor az elődöntők utolsó premiervetítésére invitáljuk az érdeklődőket az Alexandra Könyvesház Panoráma Termébe (Budapest, V. kerület, Nyugati tér 7.) Szeretettel várunk mindenkit, aki még a szombati televíziós adás előtt szeretné látni Az arany ember és a Száz év magány versenyfilmjeit, illetve szívesen megismerkedne, beszélgetne a filmek alkotóival. Lévai Balázs vendégei lesznek: Udvaros Dorottya és Kulka János, Gárdos Péter rendező, ifj. Seregi László operatőr, Székács Vera irodalmi szakértő.
Hírek
Október 28-án, pénteken délután öt órakor ismét premier előtti vetítésre invitáljuk az érdeklődőket az Alexandra Könyvesház Panoráma Termébe (Budapest, V. kerület, Nyugati tér 7.) Szeretettel várunk mindenkit, aki még a szombati televíziós adás előtt szeretné látni az Abigél valamint a Harry Potter és a bölcsek köve versenyfilmjeit, illetve szívesen megismerkedne, beszélgetne a filmek alkotóival. Lévai Balázs vendégei lesznek: Szántó Dávid alias Harry Potter, Silló Sándor a film rendezője, Szederkényi Júlia, az Abigél című kampányfilm rendezője és azt est díszvendége Szabó Magda írónő.
Hírek
Az Egri csillagokról készülő film forgatása nyolc napig tartott. A munka Budapesten kezdődött, majd a stáb Seres Tamás rendező vezényletével Egerbe helyezte át székhelyét, s a forgatás az egri várban folytatódott. A felvételt alapos helyszíni szemle előzte meg.
Hírek
Két hete indult el a Nyitott Könyvműhely Kiadó új művészi képregény-sorozata, az Art Comix, amelynek első kötete Dino Buzatti: Szerelem utolsó látásra című képes poémája, amelyben Orpheusz és Eurüdiké mitikus szerelmi története elevenedik meg.
Hírek
A Horizont Kutató Intézet bemutatja:
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
Aforizmák
„ A boldogság titka a jó emésztés és a rossz memória."
Ingrid Bergman
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ