Hírek
Tíz nap alatt több mint 11 millió példányt adott el a hetedik, befejező Harry Potter-könyvből J. K. Rowling regényfolyamának amerikai forgalmazója, ezért máris jócskán megnövelték az eredeti nyomdai megrendelést.
Hírek
Harry Potter tényleg él, már nyugdíjas, 78 éves és Floridában lakik. Időnként úgy érzi, hogy mostanában kissé zűrös Harry Potternek lenni.
Hírek
Életének 86. évében, hosszú szenvedés után szombaton elhunyt Gergely Mihály József Attila-díjas író, újságíró – közölte a család.
Hírek
Csütörtök este sminket készített az újságíróknak, pénteken pedig Hajas László egyik fodrászszalonjában beszélt könyvéről Deborah Rodriguez, amerikai származású fodrász, akinek A kabuli szépségszalon című kötete most jelent meg Magyarországon, az Ulpius-ház gondozásában.
Hírek
Kilencvenhárom éves korában Berlinben elhunyt Tábori György (George Tabori) magyar születésű író, színházi rendező – közölte kedden Claus Peymann, a Berliner Ensemble intendánsa.
Hírek
Megdöntötte saját rekordját a gyorsolvasás hatszoros világbajnoka, aki alig háromnegyed óra alatt kiolvasta a 607 oldalas új Harry Potter mesét.
Hírek
A világpremierrel egy időben jelenik meg Magyarországon a Harry Potter-sorozat hetedik kötete; pénteken egyes fővárosi könyvesboltok éjszakai programokkal várják az olvasókat.
Hírek
Két nappal az utolsó Harry Potter-epizód megjelenése előtt már tábort vertek a varázslótanonc legelszántabb hívei a londoni könyvesboltok előtt.
Hírek
Alig néhány nappal a kötet megjelenése előtt felbukkant az interneten a Harry Potter sorozat hetedik, befejező része. A kiadó nem cáfolta a The Financial Times hírét.
Hírek
Céllövölde kortárs költők verseivel, erőmérő könyvekkel, felolvasás Tolsztoj-regényből - ezek a programok várják a „Háború és Béke Vurstli" közönségét július 30-tól Pulán, a Művészetek Völgye Fesztiválon.
Hírek
Biztonsági őrök magánhadserege, műholdas nyomkövető technika, drákói szigorúságú titoktartási kötelezvények sora vigyázza az utolsó Harry Potter-epizód végső titkát; mindez becslések szerint 10 millió fontjába (3,7 milliárd forintjába) kerül a brit kiadónak.
Hírek
Lehet, hogy a jövő szombatig elrendelt szigorú embargó előtt is hozzáférhető lesz az utolsó Harry Potter-könyv, mert egyes boltok nem fogják addig kibírni – legalábbis ez a pletyka kering a londoni könyves szakmában.
Hírek
Hulló könnye záporán át alig tudta befejezni a Harry Potter-sorozat befejező kötetét J. K. Rowling – árulta el az írónő a BBC tévécsatornáján pénteken sugárzott interjúban.
Hírek
Jogi lépéseket fontolgat a Harry Potter-sorozat utolsó részének interneten közzétett kalózfordításai miatt a kötet magyarországi kiadója, az Animus Kiadó – mondta a könyves műhely vezetője csütörtökön.
Hírek
Harmincötödször nyitja meg kapuit a Tokaji Írótábor augusztusban, a tanácskozáson a magyar szellemi élet és a magyar műveltség határon inneni és túli nagyhagyományú városai is képviseltetik magukat – mondta Antall István, a rendezvény sajtóreferense, kuratóriumi tag.
Hírek
Joanne K. Rowling, a Harry Potter-mesék szerzője két új történeten is dolgozik egyszerre - tudósított a USA Today című amerikai napilap.
Hírek
Negyven éve, 1967. július 26-án halt meg Füst Milán Kossuth-díjas író, költő, drámaíró és esztéta.
Hírek
Mexikó legfőbb katolikus ördögűzője szerint a Harry Potter könyv- és filmsorozat lehetővé teszi, hogy az ördög a gyermekek lelkébe bújjon, és hatalmas károkat okoz.
Hírek
Több száz példány kelt el a Harry Potter-sorozat utolsó, hetedik kötetéből szombaton hajnalban, a világpremier utáni első órákban Budapesten.
Hírek
Egy angol író alaposan megtréfált 17 angol könyvkiadót: a címek és szereplők nevének megváltoztatásával elküldte nekik Jane Austen Büszkeség és balítélet című regényének néhány fejezetét, de a szerkesztők egyrészt észre sem vették a durva plágiumot, másrészt elutasították a szerzőt.
Hírek
Állítólag máris megjelent az új és egyben utolsó Harry Potter-epizód a világhálón, a brit kiadó illetékese azonban szerdán Londonban azt mondta: a rajongók kezeljék óvatosan az interneten feltűnt változatot.
Hírek
Deborah Rodriguez amerikai írónő, végzettségére nézve fodrász – aki az afganisztáni fővárosban szépségiskolát nyitott – Budapestre jön július 26-án, csütörtökön, hogy bemutassa A kabuli szépségszalon című könyvét.
Hírek
Harminchét év után először tartott felolvasóestet Izraelben Mahmoud Darwish, a legnagyobb kortárs palesztin költő.
Hírek
150 éve, 1857. július 16-án halt meg Pierre Jean de Béranger francia költő, Petőfi Sándor egykori francia irodalmi ihletője.
Hírek
Nemzetközi kampány indult a világ leghíresebb varázslóinasának megmentésére: a Harry Potter-rajongók az interneten gyűjtenek aláírásokat, hogy J. K. Rowling a július végére ígért utolsó rész után, szándékát megmásítva ne hagyja abba a mesefolyam írását.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„ A történész: visszafelé tekintő próféta."
August Wilhelm von Schlegel
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ