BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek

Emléktáblát avattak pénteken Budapesten Kozma Andor (1861-1933) költő, író, újságíró, akadémikus, parlamenti képviselő tiszteletére egykori lakóháza, a Szent Gellért tér 3. számú épület homlokzatán.

Hírek

Mind, átjavított, újabb, régiek című költői életművét összegyűjtő kötetéért Kukorelly Endre veheti át az Artisjus Irodalmi Nagydíjat, az irodalmi díjakat pedig Szijj Ferenc, Háy János, Károlyi Csaba és Szilágyi Márton kapják. Az elismeréseket április 21-én adják át a Budapest Music Centerben.

Hírek

Számos programmal, egyebek mellett a Ferencvárosban található, felújított József Attila-emlékhely megnyitójával ünneplik szombaton a költészet napját.

Hírek

Antik ábránd, modern vidékfejlesztés címmel Márton László olvas fel Goethe Faust című műve második részének frissen készült fordításából a Katona József Színházban április 11-én, a költészet napján.

Hírek

Tizenhét professzionális előadóművész vesz részt a 10. Versünnep Fesztivál döntőjén. Az eseményt a hagyományoknak megfelelően április 11-én, a költészet napján tartják a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán.

Hírek

Négy új verseskötettel jelentkezik a Magvető Kiadó a költészet napja alkalmából - mondta el az MTI-nek Szegő János, a kiadó szerkesztője. A köteteket április 10-én mutatják be a budapesti Impró "kreatív töltőállomáson".

Hírek

"Jobb ha van, mintha nincs" - mondta el a Kossuth-díjjal kapcsolatban az MTI-nek Szőcs Géza József Attila- és Babérkoszorú-díjas író, költő, a Magyar PEN Club elnöke, akit vasárnap tüntettek ki a Parlamentben.

Hírek

Elsősorban a jelenlegi és jövőbeli olvasóknak van szükségük erre az elismerésre Albert Gábor író, esszéista, szerkesztő szerint, aki Kossuth-díjat vehetett át vasárnap a Parlamentben.

Hírek

Helene Uri norvég írónő lesz az egyik vendége szombaton a Kossuth Klub nőnapi rendezvényének, amelyen fellép mások mellett Palya Bea, Jónás Vera és Szécsi Noémi, valamint beszélgetést rendeznek a feminin és a maszkulin társadalmakról a skandináv, illetve a kelet- és dél-európai országok működésének tükrében Andó Évával, C. Molnár Emmával és Huszár Ágnessel.

Hírek

Életének 70. évében szombaton elhunyt Fodor Ákos költő, műfordító, a magyar nyelvű haikuköltészet legnagyobb alakja - tájékoztatta Podonyi Hedvig, a művész felesége vasárnap az MTI-t.

Hírek

Életének 93. évében elhunyt Jánosházy György költő, műfordító, kritikus és szerkesztő - adta hírül csütörtökön a vasarhely.ro erdélyi hírportál.

Hírek

Az ötvenedik, nemzetközileg is ismert szerzőt látja vendégül idén a baranyai megyeszékhely az Európa Kulturális Fővárosa projekt felvezetéseként indult, és továbbra is népszerű Pécsi Íróprogram keretében.

Hírek

Idén várja a középiskolás diákok pályamunkáit vers, próza és tanulmány kategóriában az Írók Alapítványa és az Írók Szakszervezete, valamint Sárvár Város Önkormányzata, a pályázaton legjobbnak ítélt alkotások szerzőit pedig ebben az évben is vendégül látják a Rába-parti városban, egy közös irodalmi táborozáson - közölte az MTI-vel szerdán Mezey Katalin, az Írók Szakszervezetének főtitkára, a rendezvény szervezője.

Hírek

Pest megye nagyobb településein számos programot kínálnak a hétvégén a költészet napja alkalmából. Szinte mindenütt lesz felolvasóest, közös szavalás, több óvodában, iskolában verses-zenés vetélkedőt hirdettek, de szoboravatás és irodalmi hajókirándulás is szerepel az ünnepi kínálatban.

Hírek

Huszonötmillió forint keretértékben könyvszakmai vállalkozások üzleti tevékenységének elősegítésére pályázatot hirdet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) forgóeszközhitel felvételével kapcsolatos kamattámogatásra.

Hírek

Versmaratonnal, irodalmi esttel és rendhagyó színházi előadással ünneplik a költészet napját a Békés megyei települések.

Hírek

Hatvankilenc költő olvassa fel verseit a költészet napja alkalmából rendezett Versmaratonon pénteken a Thália Színházban.

Hírek

A Debreceni Költészeti Fesztiválnak 13. éve ugyanaz a célja: közelebb vinni a verset az emberekhez - mondta Debrecen kulturális alpolgármestere az április 8. és 13. között tartandó rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón kedden a cívisvárosban.

Hírek

Mindhárom író elkészítette az éjszaka folyamán az egyfelvonásos gyermekdrámáját, így péntek délelőtt megkezdődtek a próbák a II. Bábos Drámaíró Versenyre a Békéscsabai Napsugár Bábszínház épületében.

Hírek

Hatalmas megtiszteltetés a Kossuth-díj, nagyon megrendítő élmény volt, amikor értesítettek - mondta el az MTI-nek Mezey Katalin író, költő, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) irodalmi tagozatának vezetője, akit általános emberi sorskérdéseket egyedülálló módon ábrázoló prózai alkotásai, valamint nagyhatású gyermekirodalmi és irodalomszervezői tevékenysége elismeréseként tüntettek ki Kossuth-díjjal vasárnap a Parlamentben.

Hírek

Még az idén megjelenik Kínában drMáriás Béla Lomtalanítás című regénye a Flower City Publising House nevű kiadó gondozásában.

Hírek

Irodalmi munkásságának elismeréséért tiszteletvacsorát adott Áder János köztársasági elnök Kányádi Sándornak kedd este a Sándor-palotában a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas költő első könyve megjelenésének 60. évfordulója alkalmából.

Hírek

Megalakult a Magyar Gyerekkönyv Fórum írók, illusztrátorok, könyvtárosok, pedagógusok, kiadók, összesen 110 alapító tag jelenlétében.

Hírek

Buzánszky Jenő születésének kilencvenedik évfordulójára kerül a boltokba a legendás magyar Aranycsapat tárgyi emlékeit különleges, újszerű módon feldolgozó "Kincseskönyv".

Hírek

Az elmúlt hét év novellái és egy kisregény kapott helyet a Zsoldos Péter-díjas F. Tóth Benedek második kötetében, amely Nélküled a jövő címmel jelent meg a Graal Könyvek Kiadónál.

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„ Ellenségeinken mérhetjük fel, milyen magasan állunk."
Capus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ