BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek

Hatalmas megtiszteltetés a Kossuth-díj, nagyon megrendítő élmény volt, amikor értesítettek - mondta el az MTI-nek Mezey Katalin író, költő, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) irodalmi tagozatának vezetője, akit általános emberi sorskérdéseket egyedülálló módon ábrázoló prózai alkotásai, valamint nagyhatású gyermekirodalmi és irodalomszervezői tevékenysége elismeréseként tüntettek ki Kossuth-díjjal vasárnap a Parlamentben.

Hírek

Még az idén megjelenik Kínában drMáriás Béla Lomtalanítás című regénye a Flower City Publising House nevű kiadó gondozásában.

Hírek

Irodalmi munkásságának elismeréséért tiszteletvacsorát adott Áder János köztársasági elnök Kányádi Sándornak kedd este a Sándor-palotában a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas költő első könyve megjelenésének 60. évfordulója alkalmából.

Hírek

Megalakult a Magyar Gyerekkönyv Fórum írók, illusztrátorok, könyvtárosok, pedagógusok, kiadók, összesen 110 alapító tag jelenlétében.

Hírek

Buzánszky Jenő születésének kilencvenedik évfordulójára kerül a boltokba a legendás magyar Aranycsapat tárgyi emlékeit különleges, újszerű módon feldolgozó "Kincseskönyv".

Hírek

Az elmúlt hét év novellái és egy kisregény kapott helyet a Zsoldos Péter-díjas F. Tóth Benedek második kötetében, amely Nélküled a jövő címmel jelent meg a Graal Könyvek Kiadónál.

Hírek

Szilasi László író, irodalomtörténész kapta az idei Mészöly Miklós-díjat, amelyet a névadó születésének 94. évfordulóján adtak át Szekszárdon.

Hírek

Január közepén indul a Magyar Íróképző tizedik intenzív tanfolyama Budapesten, amelynek célja, hogy irányt mutasson az írni vágyóknak vagy az első könyves sikerükön, netán kudarcukon átesetteknek.

Hírek

A tavalyi növekedés után az idén is forgalomélénkülésre számít Zentai Péter László, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) igazgatója, aki azonban felhívta a figyelmet arra is, hogy növekedtek a szakmán belüli feszültségek.

Hírek

Felsejlő drámák, pusztulás, irónia és rezignáltság jellemzik Balaskó Ákosnak, a 2013-as Petri-díj nyertesének első verseskötetét, amely A gépház üzen címmel jelent meg a Magvető kiadó gondozásában.

Hírek

Először jelent meg magyarul Alexandre Dumas 141 éve írt gigantikus irodalmi szakácskönyvének válogatott kiadása. A Corvina Kiadó gondozásában Konyhaszótár - Alexandre Dumas szakácskönyve címmel kiadott kötet eredetijét a 19. század egyik legjelentősebb francia írója egykor élete főművének tekintette.

Hírek

Irodalmi műsorral köszöntötték Lezsák Sándor Pilinszky- és Bethlen Gábor-díjas költőt, írót, politikust, az Országgyűlés alelnökét 65. születésnapja alkalmából barátai és tisztelői csütörtökön a Magyar Írószövetség székházában Budapesten.

Hírek

Magyar írók is bemutatkoznak Ausztria legnagyobb könyves seregszemléjén, a november 13-án kezdődő Bécsi Könyvfesztiválon (Buch Wien).

Hírek

Elsősorban a jelenlegi és jövőbeli olvasóknak van szükségük erre az elismerésre Albert Gábor író, esszéista, szerkesztő szerint, aki Kossuth-díjat vehetett át vasárnap a Parlamentben.

Hírek

Helene Uri norvég írónő lesz az egyik vendége szombaton a Kossuth Klub nőnapi rendezvényének, amelyen fellép mások mellett Palya Bea, Jónás Vera és Szécsi Noémi, valamint beszélgetést rendeznek a feminin és a maszkulin társadalmakról a skandináv, illetve a kelet- és dél-európai országok működésének tükrében Andó Évával, C. Molnár Emmával és Huszár Ágnessel.

Hírek

Életének 70. évében szombaton elhunyt Fodor Ákos költő, műfordító, a magyar nyelvű haikuköltészet legnagyobb alakja - tájékoztatta Podonyi Hedvig, a művész felesége vasárnap az MTI-t.

Hírek

Életének 93. évében elhunyt Jánosházy György költő, műfordító, kritikus és szerkesztő - adta hírül csütörtökön a vasarhely.ro erdélyi hírportál.

Hírek

Az ötvenedik, nemzetközileg is ismert szerzőt látja vendégül idén a baranyai megyeszékhely az Európa Kulturális Fővárosa projekt felvezetéseként indult, és továbbra is népszerű Pécsi Íróprogram keretében.

Hírek

Idén várja a középiskolás diákok pályamunkáit vers, próza és tanulmány kategóriában az Írók Alapítványa és az Írók Szakszervezete, valamint Sárvár Város Önkormányzata, a pályázaton legjobbnak ítélt alkotások szerzőit pedig ebben az évben is vendégül látják a Rába-parti városban, egy közös irodalmi táborozáson - közölte az MTI-vel szerdán Mezey Katalin, az Írók Szakszervezetének főtitkára, a rendezvény szervezője.

Hírek

Ismét láthatóak az Irodallam című sorozat előadásai a Radnóti Színházban: januártól a színház három művésze, Adorjáni Bálint, Szávai Viktória és Andrusko Marcella irodalmi estjeit tűzik műsorra.

Hírek

Többek között Radnóti Miklós költő, Antoine de Saint-Exupéry francia író és Edvard Munch norvég festő művei is közkinccsé válnak január 1-jével, a 70 éves szerzői jogi védelem lejártával.

Hírek

Beck Tamás költő kapta idén a Petri György-díjat, amelyet december 22-én adnak át a FUGA Budapesti Építészeti Központban.

Hírek

Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni kétkötetes naplója hétfőn kerül a boltokba - erről tájékoztatta az MTI-t a kiadványt megjelentető Jaffa Kiadó.

Hírek

A Nobel-díjas Kertész Imre öt újabb műve jelent meg két kötetben kínai fordításban az egyik legnagyobb sanghaji kiadó gondozásában.

Hírek

A nulladik nappal csütörtökön veszi kezdetét az immáron tizennegyedik alkalommal megrendezett Győri Könyvszalon, amely a vidék legnagyobb könyvfesztiválja; a nyitónap eseménye lesz a Radnóti és kora című irodalmi programsorozat.

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
Aforizmák
„ A legszívesebben gyermekekkel beszélgetek; tőlük még remélhetem, hogy majd értelmes lények lesznek..."
Kierkegaard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ