BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek

Megkezdődött a XXIII. Szent István-könyvhét hétfőn Budapesten, az eseményt Erdő Péter bíboros, a Szent István Társulat (SzIT) fővédője nyitotta meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

Hírek

Csaknem 1 százalékos nominális növekedést mutatott, azaz bővült a szabadforgalmú (közoktatási tankönyvek nélküli) könyvpiac 2014-ben. Az árszínvonal csökkenése miatt a reálnövekedés megközelítette a 2 százalékot.

Hírek

Életének 76. évében hosszú betegség után kedden elhunyt Lászlóffy Csaba József Attila-díjas kolozsvári költő, novellista, drámaíró, műfordító, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja – közölte szerdán internetes oldalán a Szabadság kolozsvári napilap.

Hírek

Az én Borbély Szilárdom címmel felolvasóesttel egybekötött megemlékezést tartanak hétfő este a debreceni Csokonai Nemzeti Színház Horváth Árpád Stúdiószínházában - közölte a színház szóvivője az MTI-vel.

Hírek

Országszerte irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal, koszorúzásokkal, közös versmondásokkal, filmvetítésekkel, rendezvényekkel tisztelegnek a magyar líra előtt Magyarországon és a határon túl is.

Hírek

Pest megye nagyobb településein számos programot kínálnak a hétvégén a költészet napja alkalmából. Szinte mindenütt lesz felolvasóest, közös szavalás, több óvodában, iskolában verses-zenés vetélkedőt hirdettek, de szoboravatás és irodalmi hajókirándulás is szerepel az ünnepi kínálatban.

Hírek

Huszonötmillió forint keretértékben könyvszakmai vállalkozások üzleti tevékenységének elősegítésére pályázatot hirdet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) forgóeszközhitel felvételével kapcsolatos kamattámogatásra.

Hírek

Versmaratonnal, irodalmi esttel és rendhagyó színházi előadással ünneplik a költészet napját a Békés megyei települések.

Hírek

Hatvankilenc költő olvassa fel verseit a költészet napja alkalmából rendezett Versmaratonon pénteken a Thália Színházban.

Hírek

A Debreceni Költészeti Fesztiválnak 13. éve ugyanaz a célja: közelebb vinni a verset az emberekhez - mondta Debrecen kulturális alpolgármestere az április 8. és 13. között tartandó rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón kedden a cívisvárosban.

Hírek

Mindhárom író elkészítette az éjszaka folyamán az egyfelvonásos gyermekdrámáját, így péntek délelőtt megkezdődtek a próbák a II. Bábos Drámaíró Versenyre a Békéscsabai Napsugár Bábszínház épületében.

Hírek

Hatalmas megtiszteltetés a Kossuth-díj, nagyon megrendítő élmény volt, amikor értesítettek - mondta el az MTI-nek Mezey Katalin író, költő, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) irodalmi tagozatának vezetője, akit általános emberi sorskérdéseket egyedülálló módon ábrázoló prózai alkotásai, valamint nagyhatású gyermekirodalmi és irodalomszervezői tevékenysége elismeréseként tüntettek ki Kossuth-díjjal vasárnap a Parlamentben.

Hírek

Még az idén megjelenik Kínában drMáriás Béla Lomtalanítás című regénye a Flower City Publising House nevű kiadó gondozásában.

Hírek

Hatvan éve írta első meséjét Marék Veronika, akinek könyvein gyerekek generációi nőttek fel. Az írónő, akiről épp most készül portréfilm, arról is beszámolt az MTI-nek, hogy a minap jelent meg legújabb Boribon-meséje, új Kippkopp-történeten dolgozik, Japánban a Laci és az oroszlán című 50 éves könyvéből készítenek animációs filmet, és ötlete nyomán egy gyerekeknek szóló tévéfilm is születik.

Hírek

A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon mutatják be Jobst Ágnes történész új könyvét, amelyet egy eddig feltáratlan témáról, a keletnémet állambiztonság, a Stasi magyarországi működéséről írt.

Hírek

Szvoren Edina elbeszéléskötete, a Nincs, és ne is legyen című könyv is megkapta idén az Európai Irodalmi Díjat - jelentette be kedden Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos a Londoni Könyvvásáron.

Hírek

Kakasy Dóra kapta a költészet napjához kapcsolódó Versünnep Fesztivál abszolút fődíját szombaton este a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán rendezett döntőben.

Hírek

Emléktáblát avattak pénteken Budapesten Kozma Andor (1861-1933) költő, író, újságíró, akadémikus, parlamenti képviselő tiszteletére egykori lakóháza, a Szent Gellért tér 3. számú épület homlokzatán.

Hírek

Mind, átjavított, újabb, régiek című költői életművét összegyűjtő kötetéért Kukorelly Endre veheti át az Artisjus Irodalmi Nagydíjat, az irodalmi díjakat pedig Szijj Ferenc, Háy János, Károlyi Csaba és Szilágyi Márton kapják. Az elismeréseket április 21-én adják át a Budapest Music Centerben.

Hírek

Számos programmal, egyebek mellett a Ferencvárosban található, felújított József Attila-emlékhely megnyitójával ünneplik szombaton a költészet napját.

Hírek

Antik ábránd, modern vidékfejlesztés címmel Márton László olvas fel Goethe Faust című műve második részének frissen készült fordításából a Katona József Színházban április 11-én, a költészet napján.

Hírek

Tizenhét professzionális előadóművész vesz részt a 10. Versünnep Fesztivál döntőjén. Az eseményt a hagyományoknak megfelelően április 11-én, a költészet napján tartják a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán.

Hírek

Négy új verseskötettel jelentkezik a Magvető Kiadó a költészet napja alkalmából - mondta el az MTI-nek Szegő János, a kiadó szerkesztője. A köteteket április 10-én mutatják be a budapesti Impró "kreatív töltőállomáson".

Hírek

"Jobb ha van, mintha nincs" - mondta el a Kossuth-díjjal kapcsolatban az MTI-nek Szőcs Géza József Attila- és Babérkoszorú-díjas író, költő, a Magyar PEN Club elnöke, akit vasárnap tüntettek ki a Parlamentben.

Hírek

Elsősorban a jelenlegi és jövőbeli olvasóknak van szükségük erre az elismerésre Albert Gábor író, esszéista, szerkesztő szerint, aki Kossuth-díjat vehetett át vasárnap a Parlamentben.

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„ A legszívesebben gyermekekkel beszélgetek; tőlük még remélhetem, hogy majd értelmes lények lesznek..."
Kierkegaard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ