Hírek
Faludy Györgyről, a magyar irodalom pénteken elhunyt doyenjéről a világ minden táján megemlékezett a sajtó a hétvégén: a lapok online kiadásaikban a Reuters és az AP hírügynökségek írásait közölték.
Hírek
Kilencvenhét éves Fejtõ Ferenc, a Párizsban élő magyar értelmiségi - elemző, író, kritikus, Kelet-Közép-Európa történelmének kiemelkedő szakértője.
Hírek
Harminc éve, 1976. augusztus 25-én hunyt el Stockholmban Eyvind Johnson Nobel-díjas svéd író, akinek legismertebb regénye a Kegyes urunk, Carolus című, amelyben Nagy Károly államalapításának és uralkodásának időszakát, a longobárdok utolsó felkelésének történetét tárta fel bölcseletei eszmefuttatásokkal átszőtt színes képekben.
Hírek
Günter Grass Waffen-SS tagságáról már korábban is tudott a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), de arról szándékosan csak hónapokkal később számolt be - írta keddi számában a mérsékelten baloldali Berliner Zeitung című lap.
Hírek
JK Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzője 41 millió fontot (kb. 17 milliárd forintot), vagyis percenként 77, naponta pedig több, mint 100 ezer fontot keresett tavaly - írta a The Daily Telegraph az amerikai Forbes magazin alapján.
Hírek
Visszautasította az irodalmi Nobel-díjas német író, Günter Grass hétfőn a személyét ért bírálatokat, amiért - mint a hét végén beismerte - tizenhét évesen az egykori náci párt fegyveres alakulatának, a Waffen SS-nek a tagja volt.
Hírek
Az irodalmi Nobel-díjas német író, Günter Grass szombaton beismerte, hogy tizenhét évesen az egykori náci párt fegyveres alakulatának, a hírhedt Waffen SS-nek a tagja volt.
Hírek
Először rendezi meg világkongresszusát Budapesten az International Reading Association, az IRA (Nemzetközi Olvasás Társaság) augusztus 8. és 10. között az ELTE Egyetemi Kongresszusi Központjában (Bp.1117 Pázmány Péter sétány 1.).
Hírek
Nem tervez profilváltást az Európa Könyvkiadó új igazgatója, Barna Imre, aki a napokban vette át a kiadó vezetését, és nyilatkozott terveiről.
Hírek
Életének 71. évében szombaton hajnalban elhunyt.
Hírek
Illatos fehérnemű hajtogatója címmel jelentette meg az Ulpius-Ház Könyvkiadó Martina Formanova, azaz Milos Forman, a világhírű cseh filmrendező feleségének szórakoztató és pikáns önéletrajzi regényét.
Hírek
Formanová a világhírű cseh filmrendező, Miloš Forman felesége, aki már korábban is gyakran szerepelt a bulvársajtó címoldalain, hiszen Karel Gottnak, a cseh show-biznisz hajdani első számú csillagának volt a barátnője majd egy évtizedig.
Hírek
Az alábbiakban az Alexandra Pódium augusztusi programjait közöljük.
Hírek
Irodalmi tehetségkutató versenyt indított a Nők Lapja Cafe a Révai Digitális Kiadóval közösen. Az „Írd +Te az év könyvét” elnevezésű pályázatra 2006. szeptember 15-ig magyar nyelvű prózai művekkel lehet nevezni.
Hírek
A szakrális irodalom két különbözõ oldalán álló terméke találkozott egy igencsak rendkívüli környezetben: a vízben.
Hírek
Szülővárosa, a lengyelországi Gdansk polgármesterének írt levelében Günter Grass azt írta: csak idős korában talált rá a megfelelő formulára, hogy beszéljen a háború utolsó napjaiban a Waffen-SS-nél teljesített fegyveres szolgálatáról.
Hírek
Meghalt Jánosy István, József Attila-díjas költő, műfordító, a Magyar Írószövetség tagja.
Hírek
Immár harmincnegyedik alkalommal kezdődik meg ma az augusztus 17-ig tartó Tokaji Írótábor, a magyar irodalom nemzetközi tanácskozása.
Hírek
Megdöbbenést és zavarodottságot váltott ki a pályatársak körében vasárnap az irodalmi Nobel-díjas, világhírű német író, Günter Grass előző napi beismerése arról, hogy tizenhét évesen az egykori hírhedt náci párt fegyveres alakulatának, a Waffen SS-nek a tagja volt.
Hírek
Augusztus napfényes heteiben is színes, színvonalas programokkal, beszélgetésekkel várjuk az Alexandra Pódium vendégeit.
Hírek
Nyílt levélben sürgette három neves izraeli író a Háárec című lap vasárnapi számában, hogy a jeruzsálemi kormány azonnal kössön tûzszünetet Libanonnal.
Hírek
Harmincöt éve, 1971. július 31-én hunyt el Budapesten Az élet örömeit és szépségeit, a szerelmet, a művészetet rajongva szerető Devecseri Gábor Kossuth- és József Attila-díjas költő, műfordító.
Hírek
Az Ulpius-ház Könyvkiadó 2006. augusztusában jelenteti meg Sabine Kuegler: A dzsungel gyermeke című bestsellerét. A könyv magyar nyelvű megjelenése alkalmából Magyarországra jön az írónő.
Hírek
Százhatvanöt éve, 1841. július 27-én hunyt el Mihail Jurjevics Lermontov, az orosz költészet Puskin utáni korszakának egyik legnagyobb képviselője, a Korunk hőse című regény szerzője.
Hírek
Mintegy félszáz, az ’56-os forradalomhoz kapcsolódó könyv jelenik meg állami támogatással idén Magyarországon - derül ki a Miniszterelnöki Hivatal ’56-os emlékbizottságának adataiból. A több mint negyven támogatott mű közül öt már a 2006-os Ünnepi Könyvhéten a boltok polcaira került.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
Aforizmák
„ ..lángolunk a legnemesebb eszményekért, csak éppen azzal a feltétellel, hogy maguktól váljanak elérhetővé...és főleg ingyen."
Dosztojevszkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ