Tihanyi, Gulácsy és Kádár a Mű-Terem Galériában
Dátum: 2005. szeptember 11., vasárnap, 23:02
Magángyűjtemények féltett kincseiből nyílik exkluzív kiállítás szombaton a budapesti Mű-Terem Galériában. A tárlaton több mint száznegyven, 1920 és 1980 között készült festmény látható.

"A magyar festészet rejtőzködő csodái - válogatás a magyar magángyűjteményekből II." című tárlaton több olyan alkotás is megtekinthető, amelyet még soha nem láthatott a közönség. A csaknem kétmilliárd forint összértékű bemutató legnagyobb szenzációjának Tihanyi Lajos 1927-ben, Párizsban festett "Pont St. Michel" című képe nevezhető. A remekművet több művészettörténeti szakkönyvben is említik, de még sehol nem volt látható. A festményt Szegeden, egy pincében találták meg, szakadtas, összehajtott állapotban.
Emellett Gulácsy Lajos, Schreiber Hugó és Kádár Béla egy-egy műve lehet még igazi meglepetés - mondta Kaszás Gábor. A képek október 8-ig tekinthetők meg.


/Forrás: MTI/

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„ A boldogság titka a jó emésztés és a rossz memória."
Ingrid Bergman
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ