Kurtág György életműdíjat kap Velencében
Dátum: 2009. május 11., hétfő, 16:04
Kurtág György magyar zeneszerzőnek ítélték az idei, 53. Velencei Biennále kortárszenei életműdíját - jelentette be Paolo Baratta, a művészeti fesztivál elnöke és Luca Francesconi igazgató hétfőn az olasz városban.

A biennálét idén szeptember 25. és október 3. között rendezik meg; az elismerést szeptember 27-én, a Nemzetközi Kortárszenei Fesztivál "legcsillogóbb rendezvényén" nyújtják át a szerzőnek. Az esten elhangzanak Kurtág pályafutásának legjelentősebb alkotásai is.

"Kurtág ellentmondásos alkotó, aki képes az egész világot megfogalmazni a hangok segítségével" - méltatta a magyar szerzőt Paolo Baratta.

A díjátadó esten kívül több koncertet is rendeznek Kurtág darabjaiból a fesztiválon, amelynek központi témájául a Filippo Tommaso Marinetti nevéhez fűződő Futurista kiáltvány megjelenésének 100. évfordulóját választották a szervezők.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„ Mondd meg, mit olvasol, és én megmondom – kitől loptad a könyvet."
Ilf
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ