Kurtág György életműdíjat kap Velencében
Dátum: 2009. május 11., hétfő, 16:04
Kurtág György magyar zeneszerzőnek ítélték az idei, 53. Velencei Biennále kortárszenei életműdíját - jelentette be Paolo Baratta, a művészeti fesztivál elnöke és Luca Francesconi igazgató hétfőn az olasz városban.

A biennálét idén szeptember 25. és október 3. között rendezik meg; az elismerést szeptember 27-én, a Nemzetközi Kortárszenei Fesztivál "legcsillogóbb rendezvényén" nyújtják át a szerzőnek. Az esten elhangzanak Kurtág pályafutásának legjelentősebb alkotásai is.

"Kurtág ellentmondásos alkotó, aki képes az egész világot megfogalmazni a hangok segítségével" - méltatta a magyar szerzőt Paolo Baratta.

A díjátadó esten kívül több koncertet is rendeznek Kurtág darabjaiból a fesztiválon, amelynek központi témájául a Filippo Tommaso Marinetti nevéhez fűződő Futurista kiáltvány megjelenésének 100. évfordulóját választották a szervezők.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„ A tudatlanságnak csak egy takarója van: a nyelv; minek azt mozgatni?"
Mikszáth
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ