World Press Photo 2009
Dátum: 2009. szeptember 24., csütörtök, 17:34
Minden korábbinál több fotós rekordmennyiségű képéből válogatták ki az idei budapesti World Press Photo kiállítás anyagát; a nagyközönség számára pénteken nyíló tárlaton mintegy 200 kép tekinthető meg.

Az idén 196 fotót válogattak ki a 124 ország 5508 fotósa által beküldött 96 ezer 268 képből; az utóbbi két szám húsz százalékkal több, mint tavaly volt - mondta Jurre Janssen, a versenyt szervező holland alapítvány projektmenedzsere a budapesti kiállítást megelőző sajtótájékoztatón. Megjegyezte: míg tavaly három magyarországi díjazott is volt, az idén a 13 tagú zsűri a kéthetes értékelés végén nem osztott díjat itteni pályázónak. A beérkezett képek száma viszont jelentős gyarapodást mutat: 2008-ban 38-an, most viszont 53-an indultak Magyarországról a World Press Photón. A Budapesten harminckettedik alkalommal nyíló kiállítás anyaga "nem olyan véres, mint ahogy megszoktuk" - mondta Révész Tamás, a tárlat szervezője. Megemlítette, hogy a világpolitika nem egyszer erőszakos történései mellett olyan békés történet is sok témát adott a fotósoknak, mint a pekingi nyári olimpia. Az eseményen elhangzott az is, hogy a kiállítás számos kísérőrendezvényének egyikére amatőr fotósok küldhetik be képeiket, amelyek közül naponta egyet nagy, 10-20 művet kisebb méretben kinyomtatva állítanak ki a World Press Photóval egy légtérben. A Millenáris Fogadóban berendezett World Press Photo 2009 című tárlat péntektől október 25-ig, naponta 10-től 20 óráig látogatható.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
Aforizmák
„Aki nem kóborol, nem éri el a tengert."
Spanyol közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ