Múzeumok Őszi Fesztiválja
Dátum: 2009. szeptember 25., péntek, 9:58
Immár negyedik alkalommal rendezik meg a Múzeumok Őszi Fesztiválját, amelynek keretében az ország összes régiójából mintegy százhatvan múzeum szervez a nagyközönségnek szóló rendezvényeket hét témakörbe csoportosítva, hat héten át. A szeptember 28-ai múzeumpedagógiai évnyitóval kezdődő programsorozat a szabadtéri múzeumok Márton-napi vigasságaival zárul november közepén.

A Múzeumok Majálisa és a Múzeumok Éjszakája mellett sikerült egy újabb hagyományt teremteni ezzel az évente ismétlődő, hosszabb időszakon átívelő rendezvénysorozattal, amelyen a látogatók széles rétegei kereshetik fel a múzeumok kiállításait, és vehetnek részt különleges élményt nyújtó, változatos, szórakoztatva oktató programokon, többnapos rendezvények, családi hétvégék és rendhagyó tanórák keretében. A fesztivál a látogatóbarát múzeum megvalósításáért felelős munkatársak számára is érdekes programokat kínál a különböző szakmai napok és műhelymunkák során.

Aki ellátogat a múzeumokba a fesztivál ideje alatt, rengeteg szokatlan élményt szerezhet. Így például vendégségbe mehet Mátyás és Beatrix királyné udvarába, beiratkozhat az apródiskolába, tervezhetnek királyi, nemesi, városi, céhes címereket, Aquincumban, Vénusz és Hygieia birodalmában megismerheti az ókori wellness világát, történeti séták során betekintést nyerhet a barokk díszítőművészetbe, felkeresheti Szatmár legszebb fatornyait, vagy akár bejárhatja kerékpárral a Budavári Palotát, megismerheti a budapesti földalatti történetét. Kalandozhat a Hegyháton és a Völgységben, délidőben a Sachernál tarthat egy kávészünetet, majd felfrissülve randevúzhat Bajor Gizivel, vagy a kibernetikus szerzetessel. Betekinthet pincékbe, padlásokra, bepillanthat raktárakba és műhelytitkokba, belenézhet a preparálás munkafolyamatába, megismerheti az őskori alkalmazott grafika és az ókori graffiti művészetét, Jedlik, Picasso, Munkácsy „bőrébe bújhat”, felfedezheti a Sztálin-dísztribün titkait, 1014 négyzetméteren át rajzolhat a Mátrában, a Márton napi vígasságban pedig libakóstolóval, gasztronómiai különlegességekkel búcsúztathatja az őszt.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
Aforizmák
„ Jó ember vagyok, nem haragszom arra, akit megbántottam."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ