II. Nemzetközi Építészeti Makettfesztivál a Műcsarnokban
Dátum: 2010. november 12., péntek, 8:51
November 12-én, pénteken, vagyis ma 19.30-órakor lesz a II. Nemzetközi Építészeti Makettfesztivál megnyitójára a Műcsarnokba. A makettfesztivál témája a tervezői tevékenység és a kultúra, valamint a múzeumok kapcsolata, illetve a tervezés és makettezés újdonságai.
A fesztiválon, amelyen egész Európából több, mint hetven iroda vesz részt és állítja ki makettjeit, az olyan kiemelkedő épületek mellett, mint Shigeru Ban Metz-i Pompidou múzeuma vagy a Christian Kerez által tervezett varsói MoMA, a legfontosabb hazai múzeumtervek és pályázatok is bemutatásra kerülnek.

A múzeumépítészetről, új intézményekről és innovatív tervezési módszerekről szóló konferenciák mellett többféle tárlatvezetéssel, gyerek- és családi programmal vár mindenkit a Kortárs Építészeti Központ. A pénteki megnyitón múzeumok Pecha Kucha-estjén vehetnek részt az érdeklődők, a szombati Makett Párbajon pedig két kiemelkedő magyar építész, Kis Péter és Zoboki Gábor irodája vív meg egymással az esti buli előtt.

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
 
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
Aforizmák
„ A világ nagy eseményeinek a története jóformán nem egyéb a bűntettek történeténél."
Voltaire
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ