Budapest Art Fair a Műcsarnokban
Dátum: 2010. november 25., csütörtök, 7:11
Modern, illetve kortárs képzőművészeti alkotásokat vonultat fel a Budapest Art Fair művészeti vásár nemzetközi és hazai galériák közreműködésével csütörtöktől vasárnapig a Műcsarnokban.

Az idei vásár újdonsága, hogy 12 ország 25 galériája mutatkozik be, és mind egy-egy művet szemléltetnek a közös standon, a Heroes Corneren - mondta Galambos Sándor, a vásár igazgatója a sajtó képviselőinek rendezett tájékoztatón szerdán Budapesten. Mint megjegyezte, néhány galéria már ötödik éve visszajár a vásárra, de az idei év "nagy előrelépést" jelent.

A Heroes Corner című "installáció" a Párizsi Biennále után Budapesten látható. A művek egyebek mellett Szarajevóból, Rigából és Jekatyerinburgból érkeztek - mondta Simon Hewitt szakújságíró-művészettörténész, aki a Budapest Art Fair szervezőinek felkérésére az anyagot válogatta. A kiállított művek között szerepel a többi között a Na Lenivke moszkvai galériától az Egy lány portréja, a bukaresti Ivan Gallery-tól Bartha Sándor A parkban című munkája, a várnai Bulart Galéria Paolo Vivian vasból készült vonalkódját hozta, de grafikák, videómunkák és szobrok is színesítik az anyagot.

A Galerie Le Minotaure Párizsból, a Gilden's Arts Londonból, valamint az idén debütáló Colors Art Gallery Bukarestből önálló standon várja a látogatókat. A magyarországi galériák között az érdeklődők mások mellett a Spiritusz Galéria, a Várfok Galéria, a Vintage Galéria és a Kálmán Makláry Fine Arts, a Bumbum, a 2B Galéria és a G13 Galéria által bemutatott alkotásokat láthatják.

Az érdeklődőket tárlatvezetések, aukciók, gyerekprogramok, beszélgetések és filmvetítések is várják, szombaton az Untitled című mozgókép látható. Az Artfair Bistróban a sütemények is a festmények alapján születtek, az ínyencek az italok mellé orosz kenyeret, ruszlit és mangalicaszalámit kóstolhatnak. A vásár kísérő tárlata az Alekszander Rodcsenko és kortársai fotóit felvonultató összeállítás, amelynek különlegessége, hogy 80 darab, eredeti negatívokról kézzel készített nagyítás érkezik a négynapos eseményre.

Az idén is folytatódik a Bátor Tábor és a Budapest Art Fair közös akciója, amelyben a gyerekek és a kortárs művészek közösen alkotnak. A képeket kiállítják, majd egy "csendes aukción" elárverezik. Az alkotásokból származó bevételt a daganatos és krónikus betegséggel élő gyerekek élményterápiás táboroztatásával foglalkozó Bátor Tábor Alapítvány a 2011-es programok szervezésére fordítja.

Aukciót tartanak a kecskeméti Magyar Fotográfiai Múzeum javára is. A gyűjtemény megsegítésére a Fotóművész Szövetség tagjai ajánlották fel munkáikat jótékonysági árverésre, a zsűri által válogatott anyag a vásáron látható.

 (MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőjét."
Gróf Széchenyi István
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ