Budapest Art Fair a Műcsarnokban
Dátum: 2010. november 25., csütörtök, 7:11
Modern, illetve kortárs képzőművészeti alkotásokat vonultat fel a Budapest Art Fair művészeti vásár nemzetközi és hazai galériák közreműködésével csütörtöktől vasárnapig a Műcsarnokban.

Az idei vásár újdonsága, hogy 12 ország 25 galériája mutatkozik be, és mind egy-egy művet szemléltetnek a közös standon, a Heroes Corneren - mondta Galambos Sándor, a vásár igazgatója a sajtó képviselőinek rendezett tájékoztatón szerdán Budapesten. Mint megjegyezte, néhány galéria már ötödik éve visszajár a vásárra, de az idei év "nagy előrelépést" jelent.

A Heroes Corner című "installáció" a Párizsi Biennále után Budapesten látható. A művek egyebek mellett Szarajevóból, Rigából és Jekatyerinburgból érkeztek - mondta Simon Hewitt szakújságíró-művészettörténész, aki a Budapest Art Fair szervezőinek felkérésére az anyagot válogatta. A kiállított művek között szerepel a többi között a Na Lenivke moszkvai galériától az Egy lány portréja, a bukaresti Ivan Gallery-tól Bartha Sándor A parkban című munkája, a várnai Bulart Galéria Paolo Vivian vasból készült vonalkódját hozta, de grafikák, videómunkák és szobrok is színesítik az anyagot.

A Galerie Le Minotaure Párizsból, a Gilden's Arts Londonból, valamint az idén debütáló Colors Art Gallery Bukarestből önálló standon várja a látogatókat. A magyarországi galériák között az érdeklődők mások mellett a Spiritusz Galéria, a Várfok Galéria, a Vintage Galéria és a Kálmán Makláry Fine Arts, a Bumbum, a 2B Galéria és a G13 Galéria által bemutatott alkotásokat láthatják.

Az érdeklődőket tárlatvezetések, aukciók, gyerekprogramok, beszélgetések és filmvetítések is várják, szombaton az Untitled című mozgókép látható. Az Artfair Bistróban a sütemények is a festmények alapján születtek, az ínyencek az italok mellé orosz kenyeret, ruszlit és mangalicaszalámit kóstolhatnak. A vásár kísérő tárlata az Alekszander Rodcsenko és kortársai fotóit felvonultató összeállítás, amelynek különlegessége, hogy 80 darab, eredeti negatívokról kézzel készített nagyítás érkezik a négynapos eseményre.

Az idén is folytatódik a Bátor Tábor és a Budapest Art Fair közös akciója, amelyben a gyerekek és a kortárs művészek közösen alkotnak. A képeket kiállítják, majd egy "csendes aukción" elárverezik. Az alkotásokból származó bevételt a daganatos és krónikus betegséggel élő gyerekek élményterápiás táboroztatásával foglalkozó Bátor Tábor Alapítvány a 2011-es programok szervezésére fordítja.

Aukciót tartanak a kecskeméti Magyar Fotográfiai Múzeum javára is. A gyűjtemény megsegítésére a Fotóművész Szövetség tagjai ajánlották fel munkáikat jótékonysági árverésre, a zsűri által válogatott anyag a vásáron látható.

 



(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
Aforizmák
„ Az ember addig marad fiatal, amíg nem irigyli a fiatalokat."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ