Centeráriumi tárlat – szenzációs remekművekkel
Dátum: 2005. november 29., kedd, 12:40
A centenáriumi év nyitásaként december 1-től látható a Szépművészeti múzeumban a Tiziano és a velencei Madonna című kamara kiállítás, ahol a londoni National Gallery-ből erre az alkalomra kölcsönzött, Mária gyermekével, a kis Keresztelő Szent Jánossal és Szent Katalinnal című festmény mellett a magyar magántulajdonban lévő Mária gyermekével és Szent Pállal című alkotást is bemutatja a múzeum.

A Londonból érkező festmény kiállítása méltó nyitánya a centenáriumi évnek. Az alkotás az utóbbi évtizedek legértékesebb egyedi műtárgya, biztosítási értéke meghaladja a 8 milliárd forintot.

Szintén december 1-én nyílik a Kép a képben – művész és közönség öt évszázad grafikusművészetében Burgkmairtól Picassóig című kiállítás.

A tárlatot Gonda Zsuzsa kurátor ismerteti.

A képen Mária gyermekével és Szent Pállal (magángyűjtő tulajdona) látható.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
 
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
Aforizmák
„Ne köpj a kútba, mert lehet, hogy innod kell belőle!"
orosz közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ