Télen is Nemzetközi Művésztelep
Dátum: 2005. december 1., csütörtök, 11:11
Az idén minden eddiginél többen jelezték résztvételi szándékukat a Nemzetközi Művésztelep téli rendezvényére. A szervezők célja, hogy segítséget adjanak az alkotáshoz, hazánk kultúrájának megismeréséhez a résztvevő művészek számára. A korábbi években több, mint 150 alkotó vett már részt a programokon. 3-4 évente Budapesten, a Vizivárosi Galériában kiállítást rendeznek a résztvevők munkáiból. S minden nyári művésztelep végén egy záró kiállitást Balatonfüreden. Az alábbiakban kicsit részletesebben is megismerkedhetnek a szervezettel.

A Magyar Multikulturális Központ, Inc.  (HMC) nonprofit szervezet.  A HMC célja kulturális kapcsolatok létrehozása szervezetek és egyének között kiállítások, film bemutatók, koncertek, szeminariumok és művésztelepek szervezésén keresztül. 


Az HMC 1991-ben alakult , alapító tagja Széchy Beáta.

A nonprofit szervezet 1995-ben művésztelepet hozott létre Balatonfüreden, Csopakon es Budapesten nemzetközi művészek részére.

Az alkotótelepen résztvevők a HMC által meghívott művészek.

A téli alkotótelep pontos címe: 1051 Budapest, Nádor u. 32. (Szakszervezeti Székház)

A fent leírtakon túl a 2004. május 1- EU csatlakozás után, új célt tűztek ki maguknak: új munkák, gondolatok, és koncepciók kialakításának támogatása egyéni konzultációkon, szemináriumokon és műtermi programon keresztül, valamint beszélgetések és vetítések szervezése.

A programok hatékonyságának érdekében tervezik egy, a projekhez kapcsolódó, A/4-es méretű színes és fényképekkel illusztrált kiadvány megjelentetését, 5.000 példányban. 

Azért, hogy a művészetet kedvelők, és az érdeklődők is informálva legyenek.

A portálon szereplő képek:

Anastacia Drake           Pipacs mező
Bivas Chaudhuri            Cim nélkül
Gina Rymarcsuk           Repülés


 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„ A ráncoknak csak a mosoly helyét lenne szabad mutatniuk. "
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ