IX. Plein Art Kortárs Művészetek Fesztiválja
Dátum: 2007. május 18., péntek, 10:23
A kortárs japán képzőművészet, zene és irodalom áll a középpontban a IX. Plein Art Kortárs Művészetek Fesztiválján, amelyet péntektől rendeznek meg Budapesten.

Az Erlin Galéria által szervezett, háromnapos esemény több mint harminc programmal várja az érdeklődőket.

Pénteken Gegesy Ferenc polgármester köszöntője után a színpadon a Nadesiko Trio játszik japán kortárs műveket.

A látogatók hagyományos és új alkotói formákkal egyaránt találkozhatnak a Ráday "Kultucca" galériáiban és a tereken. Ikezava Takasi képzőművész alkotásaiból az Erlin Galériában, Fukui Juszuke festő műveiből a Nes Galériában, Barbara Yoshida amerikai fotóművész képeiből pedig az Art9 Galériában nyílik kiállítás pénteken.

Este Huszár Andrea képzőművész ad elő videoperformanszot a Ráday utcai színpadon, majd „Egy Kiss Erzsi Zene" szórakoztatja a közönséget.

Szombaton kiállítás nyílik „Tiszta Japán" címmel a Sterling Galériában, ahol többek között Peltonen Junko, Tomomi Ogava és Szeiko Kavahara ötvösművei láthatóak. Emellett a József Attila Általános és Alapfokú Művészeti Iskola szabadtéri csoportos kollázsbemutatóját láthatja a közönség.

Szabadtéri csoportos szobortárlatot is rendeznek, amelyen több mint húsz művész alkotásait láthatja a közönség. Marko Stojanovic, Andrej Tisma és Dragan Vojvodic képzőművészek munkáiból a Katakomba Galériában nyílik tárlat.

Több könyvet mutatnak be, köztük Micsiko japán császárné Először mászom meg a hegyet című kötetét.

A fesztivál második napján számos neves hazai képzőművész állít ki, köztük van Bukta Imre, Olajos György, és a Kossuth-díjas Paizs László.

Vasárnap az Art 9 Ferencvárosi Képzőművészek Egyesületének kiállításával kezdődnek a programok a Városház Galériában, a Ferencvárosi Önkormányzat épületében.

A fesztivál utolsó napján a Szabadtéri Művész Zászlótárlat kiállításán a Textilművészetért Alapítvány alkotóinak munkáival ismerkedhet meg a közönség.

Este Pacsika Rudolf a Távol-Kelet kortárs képzőművészetéről tart vetítéssel egybekötött előadást a Videospace Galériában.

A programot szabadtéri perfomansz és több videoinstalláció egészíti ki, este az Agostones quARTET koncertje zárja a háromnapos rendezvénysorozatot.

(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
Aforizmák
„Az ember olyan, mint az olajbogyó: akkor adja ki magából, ami benne a legjobb, ha sajtolják."
Bohumil Hrabal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ