Budapesten a 2. Szombathelyi Textilművészeti Triennálé
Dátum: 2007. október 26., péntek, 13:38
Az 1970-től megrendezésre kerülő Szombathelyi Textil Biennálé, majd Triennálé a kortárs magyar textilművészet legrangosabb seregszemléje, ahol a hazai és külföldi textilművészek egy-egy témakör köré csoportosítva fejezhetik ki textilbe rejtett érzéseiket, gondolataikat.

Az Iparművészeti Múzeumban bemutatásra kerülő 2. Textilművészeti Triennálé témája a ’kontaktus’, az emberi életet átfogó kapcsolatrendszerek textilanyagokon vagy textiltechnikákon keresztüli megfogalmazása. A magyar alkotók művei négy fő − fal- és tértextil, textildesign, miniatűr és szalag − kategóriába csoportosulnak. E kiállításban a már jól ismert - és elismert - alkotók mellett a legfiatalabb generáció is bemutatkozik egyéni látásmódjával, új anyagokat, sajátos megfogalmazásokat felsorakoztatva. A kiállítás látogatóinak figyelmét felkeltik és gondolkodásra késztetik az igényesen szövött faliképek, a bélyegszalagok, különleges öltözetek és kiegészítőik vagy akár a drótból, kócból, töltényhüvelyből készült egyéni alkotások.

A kiállítás megtekinthető 2007. október 25. és november 25. között az Iparművészeti Múzeumban.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
Aforizmák
„Megmaradtam bohócnak. Ez sokkal magasabb pozíciót biztosít számomra, mint bármely politikusé."
Charlie Chaplin
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ