Meséket megelevenítő fotóillusztrációkból nyílik kiállítás Esztergomban
Dátum: 2005. szeptember 6., kedd, 13:56
Mesék alapján készült fotóillusztrációkból nyílik Kovács Melinda fotóművész kiállítása szerdán Esztergomban, a Duna Múzeumban

 A fotók témájaként Pilinszky János költő négy meséjét választotta, melyek Az aranymadár, A naphajú királyleány, az Ének a kőszívű királyról, valamint A madár és a leány című alkotások. A fotóművészi fantáziát felhasználva a mesék jeleneteit természetes anyagok és saját kézzel készült makettek segítségével építette fel, a szereplőket beöltöztetett babákkal személyesítette meg - ismertette munkamódszerét Kovács Melinda.
Elmondta, a fényképek nyersanyaga fekete-fehér, melyeket utólag kézi és kémiai úton színezett a történetek hangulatához. Minden meséhez más, de visszafogott színvilág alkalmazkodik, melyek összhangban vannak a költő egyszerű nyelvezetével.
A szeptember 26-áig nyitva tartó kiállításon 17 fotóillusztráció kerül bemutatásra, valamint három makett is látható lesz.

Forrás: kultura.hu

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
 
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
Aforizmák
„ A kritikus az a kesztyű, aki kéznek hiszi magát, és ha csak teheti, ökölbe szorul."
Kornis Mihály
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ