III. Nyílt Tér Élőművészeti Fesztivál
Dátum: 2008. szeptember 19., péntek, 8:52
A Nyílt Tér fesztivál 2006-ban startolt a Kis Zsinagógában azzal a nem titkolt szándékkal, hogy meghonosítsa és megszerettesse Egerben azt az előadó-művészeti műfajt, mely elvontságánál vagy különösségénél fogva sokak számára nehezen érthető, olykor kritizált, s melynek sokáig egyetlen magyarországi bázisa Szentendre volt. Az első egri rendezvényt berobbanó sikerként könyveltük el, a második viszont minden várakozásunkat fölülmúlta.

Tavaly soha nem látott nézősereg gyűlt össze a Kis Zsinagóga inspiráló belső terében, s azóta mindkettőről: az egri közönség nyitottságáról és a tér varázsáról is elismerően nyilatkoznak a szakmai körök.

(Ízelítő nézhető a tavalyi fesztiválról itt.)

Idénre ugyanolyan jó hangulatot, izgalmas előadásokat és még professzionálisabb rendezést garantálunk három napon át, két helyszínen, külön képzőművészeti és zenei programsorral, a legnagyobb hazai, legtehetségesebb helyi és bemutatkozó külföldi fellépőkkel.

Szeptember 22-24. között (hétfőn, kedden és szerdán) minden este öttől tízig tart a fesztivál képzőművészeti programja a Hibay Károly utcai Kis Zsinagóga Egri Kortárs Galériában, amelyet nehézzenei produkciókkal lehet lekísérni, levezetni, feldolgozni hajnali négy óráig a Széchenyi utcai Egál klubban.

A performerek


Visszatérnek tavalyról és tavalyelőttről a legnagyobb hazai nevek:
Szirtes János, dr.Máriás Béla, BMZ, Szkárosi Endre, Szurcsik József, Bukta Imre és Kónya Réka, illetve az ifjú tehetségek: Busák Péter és Horváth Balázs, Vágó Szabolcs és Pogonyi Csongor valamint a főszervező, Szilágyi Rudolf. Bemutatkoznak a zsinagógában: Majoros Gyula mobil-szobrász Almási Krisztiánnal (mindketten az Úzgin Űver zenekar tagjai), Toró Attila grafikus, médiaművész Sepsiszentgyörgyről, Nagy Árpád Pika festő és Holb Margit textilművész.

Nehézzenei csemegék

A Nyílt Tér III. zenei felhozatalában csemegékkel találkozhatnak az elektronikus és nehéz zenei műfajok kedvelői, de ezeket nem azon gyengébb idegzetű néző-hallgatóinknak ajánljuk, akiknek már a drum&bass is sok...  A hazai hardcore-breakcore és zajzenei élet egyedülálló élő zenekara, a Pándi-Halmos-Keszei-Prell quartet másodszor látogat Egerbe, s ezúttal a magyar avantgárd jazz híres szaxofonistájával, Grencsó Istvánnal lép fel. Itt lesz egy igazi breakcore-nagyágyú egyenesen Amerikából, a nagyon gyors és nagyon csúnya ütemeket ropogtató Xanopticon, valamint egy finn fiatalember, Blissett 371. A hazai lemezlovasokat pedig egy legendás, veszprémi székhelyű underground elektronikus buliszervező- és dj-csoportosulás, a Syrup-klub két tagja: Migu és Mesterházy képviseli.

A belépés mindhárom napon, mindkét helyre ingyenes.

További információk:

www.kiszsinagoga.hu

www.partmagazin.hu

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„ A félszemű sokkal tökéletlenebb a vaknál, mert tudja, mije hiányzik."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ