Esmények
Minden korábbinál több fotós rekordmennyiségű képéből válogatták ki az idei budapesti World Press Photo kiállítás anyagát; a nagyközönség számára pénteken nyíló tárlaton mintegy 200 kép tekinthető meg.
Esmények
Négy ország 56 településén 79 szakmai program várja a fotográfusokat és a fényképezés iránt érdeklődőket a Magyar Fotográfia Napja alkalmából rendezett programsorozaton. A központi rendezvénynek augusztus 30-án a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus ad otthont.
Esmények
Nyolcvanegy budapesti és 179 vidéki helyszínen közel kétezer programmal, köztük zenei koncertekkel várják az érdeklődőket a múzeumok országszerte ma este hat órától hajnali kettőig a VIII. Múzeumok éjszakáján.
Esmények
Átadták az Essl Award 2009. díjat pénteken a Centrális Galériában Budapesten; a négyezer eurós első díjat Keller Diána, a háromezer eurós díjat Pintér Zoltán Miklós, a Vienna Insurance Group Special Invitations ezereurós különdíját Fátyol Viola vehette át.
Esmények
Oroszország lesz a vendége a XI. Plein-Art Kortárs Művészetek Fesztiváljának, amelyen képzőművészeti kiállítások, szabadtéren zajló zenei és irodalmi programok, performanszok várják az érdeklődőket péntektől vasárnapig a Ráday Kultuccában Budapesten.
Esmények
Ha egy rendezvény megéli az egy tucatnyi ismétlést, nagy kockázatok nélkül kijelenthető: van létjogosultsága. A 2006 augusztusában életre hívott, és azóta negyed évenként sorra kerülő Műgyűjtők éjszakája névre keresztelt képzőművészeti fesztivál ugyan változatlan helyen és résztvevőkkel, ám minden alkalommal újdonságokkal várja a nagyközönséget – talán ez az egyik titka annak, hogy az érdeklődés továbbra is töretlen az esemény iránt.
Esmények
Peter Zumthor svájci építész kapta az építészeti Nobel-díjnak számító 2009. évi Pritzker-díjat.
Esmények
Antik és kortárs - minden, ami művészet egy időben és egy helyen" - ezzel a címmel rendezik meg mától a 15. Budapest Art Fairt; a Műcsarnokban idén ötven neves galéria állít ki: 25 kortárs művekkel, a másik 25 pedig régi képekkel, tárgyakkal, antikvitásokkal várja a közönséget.
Esmények
Hetven helyszínen több száz alkotó több ezer festménye lesz látható a Magyar Festészet Napjához kapcsolódó, pénteken kezdődő, tíznapos programsorozaton, amelyen a korábbi évekhez képest több fiatal művész és számos zenés produkció mutatkozik be.
Esmények
A Nyílt Tér fesztivál 2006-ban startolt a Kis Zsinagógában azzal a nem titkolt szándékkal, hogy meghonosítsa és megszerettesse Egerben azt az előadó-művészeti műfajt, mely elvontságánál vagy különösségénél fogva sokak számára nehezen érthető, olykor kritizált, s melynek sokáig egyetlen magyarországi bázisa Szentendre volt. Az első egri rendezvényt berobbanó sikerként könyveltük el, a második viszont minden várakozásunkat fölülmúlta.
Esmények
Öt fiatal képzőművész vehette át az idei STRABAG-díjakat a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban (Lumú) csütörtök este. A fődíjat Borsos-Lőrinc Lilla, az alkotói támogatást Hatházi László András, Sipos Eszter, Tamási Claudia és Varga Rita kapta.
Esmények
Pénteken, augusztus 29-én van a Magyar Fotográfia Napja, amelyet immár hatodik alkalommal ünnepelnek.
Esmények
Öt földrészről 300 galéria részvételével és 2000 művész alkotásaival szerdán megnyílt a svájci Baselben a világ legnagyobb modern képzőművészeti vására, az Art Basel idei, immár 39. kiadása.
Esmények
A kortársművészet támogatásának brit hagyományát folytatva hozott létre a Magyarországon egyedülálló kortárs képzőművészeti díjat a Műcsarnok és az Aviva Életbiztosító. Angliában már több évtizedes tradíciója van a kortárs képzőművészet támogatásának, amelynek legnagyobb visszhangot kiváltó elismerése a szintén jelentős anyagi támogatással járó Turner díj.
Esmények
Úgy tűnik, Budapest belvárosi galériás negyedének műkereskedői nem babonásak, hiszen tizenharmadszor is megrendezik a Műgyűjtők éjszakáját. A 2009. július 30-án 17 és 24 óra között zajló képzőművészeti eseményekben bővelkedő programsorozat számos érdekességet és újdonságot kínál a nagyközönségnek.
Esmények
Egyedülállóan izgalmas tárlatot rendez a Modem. A Messiások nem egy külföldi sztárkiállítás magyarországi adaptációja, hanem hazai szervezésben – de nemzetközi összefogással – létrejövő modern művészeti projekt. A kiállítás témája a messianizmus és a megváltás vallásos, illetőleg profán tapasztalata a nyugati kultúrában.
Esmények
Pénteken a Reök-palotában nyílik a XXXV. Szegedi Nyári Tárlat, amely évtizedek óta az ország egyik legjelentősebb képzőművészeti rendezvénye, a kiállításon százötven művész több mint kétszáz alkotását láthatja a közönség - közölte Nátyi Róbert, az intézmény művészeti vezetője csütörtökön.
Esmények
Kurtág György magyar zeneszerzőnek ítélték az idei, 53. Velencei Biennále kortárszenei életműdíját - jelentette be Paolo Baratta, a művészeti fesztivál elnöke és Luca Francesconi igazgató hétfőn az olasz városban.
Esmények
Az amerikai Nyugatot megörökítő fekete-fehér felvételeiről ismert Robert Adams amerikai fotóművész nyerte el idén a svéd Hasselblad-díjat, és a hozzá járó 500 ezer koronát (13,3 millió forintot).
Esmények
Az idei év legjobb kortárs képzőművészeti, kurátori és kritikai teljesítményeit ismerték el a műkritikusok díjával csütörtökön este a Ludwig Kortárs Művészeti Múzeumban.
Esmények
Munkácsy Mihály, Kádár Béla, Andy Warhol, André Kertész, Moholy-Nagy László – csak néhány a neves alkotók közül, akiknek a műveit idén is megcsodálhatja a Budapest Art Fair közönsége a 2008. november 20-23. között a Műcsarnokban megrendezésre kerülő antik és kortárs kiállítás és vásáron.
Esmények
A szokásos egy hét helyett tíz napos lesz az október 3. és 12. között Budapesten megrendezett Design Hét. A több tucat helyszínen mintegy 50 rendezvényt, kiállítást, divatbemutatót kínáló programsorozat központi témája, gondolata idén a párbeszéd - közölte Pohárnok Mihály, a szervező Design Terminál Kht. ügyvezetője a rendezvény pénteki sajtótájékoztatóján.
Esmények
Hetven országnak a jövő építészetéről alkotott elképzeléseit mutatja be a csütörtökön megnyílt 11. Velencei Építészeti Biennálé, amelyen a nemzeti pavilonokat és közös kiállítóhelyeket az első napokban a szakmai közönség, majd szeptember 14. és 23. között a nagyközönség tekinthet meg.
Esmények
Pénteken nyílik meg Velencében a 11. Nemzetközi Építészeti Biennáléra berendezett magyar pavilon, amelyben az idén a japán-svájci-magyar doubleNegatives Architecture csoport valósítja meg Corpora in Si(gh)te című projektjét.
Esmények
Megnyitotta kapuit szombaton a XXIV. Miskolci Grafikai Triennále, a rendezvénysorozat augusztus végéig látogatható.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
Aforizmák
„ Azok a nők, akik azt hiszik, hogy a férfiakat a hasukon keresztül lehet megfogni, egy jó arasznyit tévednek."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ